Miliardarul Jack Ma: Munca peste program este o „uriasa binecuvantare” pentru tineri

marți, 23 aprilie 2019, 09:45
1 MIN
 Miliardarul Jack Ma: Munca peste program este o „uriasa binecuvantare” pentru tineri

Jack Ma, fondatorul companiei de comert electronic Alibaba, este de parere ca tinerii ar trebui sa considere cultura care incurajeaza statul peste program a marilor companii din domeniul tehnologiei o "uriasa binecuvantare".

Intr-un mesaj care a starnit, cum era de asteptat, reactii vehemente in mediul online, miliardarul chinez argumenteaza ca multi angajati nu au "oportunitatea" de a face ore suplimentare, iar cei care au aceasta optiune ar trebui sa profite din plin de ea.

"Personal, cred ca a putea sa lucrezi 996 (de la ora 09 la 21.00, sase zile pe saptamana – n.red.) este o uriasa binecuvantare. Multe companii si multi oameni nu au oportunitatea sa lucreze 996. Daca nu lucrezi 996 cand esti tanar, cand mai poti sa o faci?", a scris Ma pe contul Alibaba de pe WeChat, in contextul unei discutii din mediul profesional chinez privind echilibrul dintre munca si cea personala.

In varsta de 54 de ani, Jack Ma, odinioara profesor de engleza, in prezent unul dintre cei mai bogati oameni din China, cu o avere de aproape 40 de miliarde de dolari, nu este singurul antreprenor faimos care elogiaza munca suplimentara. Elon Musk spunea in noiembrie ca "nimeni, niciodata, nu a schimbat lumea cu un program de lucru de 40 de ore pe saptamana".

ziare.com

Comentarii