Miliardarul român mort în Costa Rica era un excentric: plimba femei în lesă

miercuri, 30 iunie 2021, 18:15
2 MIN
 Miliardarul român mort în Costa Rica era un excentric: plimba femei în lesă

Tuur Demeester, un investitor în croptomonede şi autor al cărţii “Bitcoin Reformation”, a postat pe Twitter că unul dintre pionierii Bitcoin-ului, Mircea Popescu, a fost găsit mort pe o plajă din Costa Rica.

Mircea Popescu s-a născut şi a crescut în Cluj-Napoca, a trăit în Timişoara, iar apoi a părăsi România şi a locuit în America, Mexic, Costa Rica şi Egipt. Popescu a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice la Universitatea “Avram Iancu” din Cluj.

Mult timp promotor al bitcoin şi al industriei crypto, se spune că ar fi reuşit să strângă un milion de bitcoin, care ar valora astăzi aproximativ 35 de miliarde de dolari.

La începutul anilor 2000, enigmaticul Mircea Popescu s-a mutat la Timişoara şi s-a înscris în PNL Timiş. „Mircea Popescu era un tip foarte excentric. Eu nu ştiam la vremea aia că investeşte în bitcoin. Nu-mi amintesc să fi vorbit vreodată despre asta. Sau, dacă a vorbit, eu oricum nu înţelegeam fenomenul. Nu cred că-l luam în serios. Acum, glumind un pic, chiar îl reconsider. Dacă unii îl credeau un pic dus, acum se pare că a fost, de fapt, un geniu. În lumina de acum, pare că a fost un om care ştie ce face. Şi vizionar. Aveam un mic departament şi am colaborat. Dar era foarte caustic în limbaj, de asta ne-am şi îndepărtat de el. Era ciudat”, a declarat Ilie Stoinel, preşedintele CA al Societăţii de Drumuri Municipale din Timişoara.

În 2019, mai multe imagini înfăţişând un bărbat mergând prin centrul Timişoarei cu două femei în lesă au stârnit controverse pe internet. Bărbatul era Mircea Popescu. „Două femei ţinute în lesă de un bărbat, care spuneau că sunt din Costa Rica. În timp ce lumea era uluită despre această scenă, eu am mers să-i întreb ce înseamnă asta!? Voi ce spuneţi? Ce reacţie aţi fi avut dacă aveaţi timp sa vă reveniţi din uluire. Tu cum ai fi procedat?”, a fost mesajul celui care a realizat imaginile. Ştefan Cojocnean a declarat că l-a întrebat pe bărbat de ce le duce pe cele două femei în lesă, dar bărbatul nu a vrut să îi răspundă.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro

Comentarii