Ministrul Bogdan Aurescu, pus la colţ de realizatorul BBC Stephen Sackur

joi, 30 martie 2023, 13:15
1 MIN
 Ministrul Bogdan Aurescu, pus la colţ de realizatorul BBC Stephen Sackur

Realizatorul BBC Stephen Sackur l-a pus sub presiune pe ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, cerându-i să explice cum ajută România Ucraina cu armament, în ciuda reticenţei opiniei publice româneşti şi a criticilor din Europa. 

Sackur a descris situaţia diplomatică ca fiind un câmp minat şi a bombardat pe Aurescu cu întrebări specifice cu privire la sprijinul acordat de Bucureşti Kievului.„Aurescu acţionează printr-un câmp minat din punct de vedere diplomatic”, a spus în preambulul interviului realizatorul BBC, care apoi l-a bombardat pe Aurescu cu întrebări concerete privind ajutorul dat de Bucureşti Kievului, scrie hotnews.ro.

„Sackur: De ce nu spune România în mod public dimensiunea propriului ajutor militar, financiar? Naţiunile europene partenere sunt foarte clare în ce priveşte dimensiunea asistenţei pe care o acordă, dar voi o ţineţi secretă. De ce?

Aurescu: Deoarece aceasta este politica guvernului nostru. Considerăm că este mai eficient în acest fel. Ceea ce este cu adevărat important este ca NATO şi aliaţii să poată ajuta într-un mod eficient Ucraina. Şi credem că este mai bine pentru Ucraina.

Sackur: Unele ţări dau tancuri, altele avioane de luptă. Ce aţi dat voi Ucrainei?

Aurescu: Aşa cum v-am spus, nu comentez pe tema asta.

Sackur: Ştiu că nu o să-mi daţi detalii, dar aţi furnizat tancuri, artilerie grea?

Aurescu: Scuze, nu comentez pe această temă, aşa cum am spus, e politica guvernului meu.

Cititi mai multe detalii pe hotnews.ro

Comentarii