Mitropolia se delimiteaza de protestul împotriva Papei de pe treptele catedralei

marți, 04 iunie 2019, 02:00
2 MIN

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei se dezice de manifestarea celor câţiva credincioşi care a avut loc pe treptele Catedralei Mitropolitane, manifestare care s-a desfăşurat chiar în ziua vizitei Papei Francisc.

Reprezentanţii Bisericii afirmă faptul că „dezbaterile dogmatice nu se fac în stradă“, subliniind faptul că relaţiile de colaborare pe alte planuri sunt strânse între Biserica Ortodoxă şi cea Romano-Catolică.

Cei câţiva manifestaţi au afişat pe treptele Catedralei Mitropolitane o pancartă pe care era menţionat „Papa = Eretic“, fiind îndepărtaţi însă în scurt timp de către paznicii Mitropoliei, după ce un preot ortodox a sesizat prezenţa acestora în curtea lăcaşului de cult.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, preotul Constantin Sturzu, a amintit de faptul că, indiferent de diferenţele dogmatice, relaţiile dintre Biserica Ortodoxă şi cea Catolică sunt strânse, multe dintre parohiile ortodoxe din străinătate funcţionând în spaţii puse la dispoziţie de către Biserica Catolică.

„Fiecare cetăţean are dreptul la o opinie, însă nu consider că dezbaterile dogmatice îşi au locul în stradă. Acestea se fac la alt nivel şi au avut loc astfel de dezbateri în ultimii ani. De asemenea, avem o relaţie foarte bună cu Biserica Romano-Catolică, foarte multe comunităţi de creştini îşi desfăşoară activitatea peste hotare în spaţii puse la dispoziţie de către Biserica Roma­no-Catolică. De asemenea însă, Biserica a recunoscut în permanenţă diferenţele dogmatice şi şi-a manifestat opinia faţă de acestea în lucrări de specialitate“, a punctat preotul Constantin Sturzu.

Persoanele care au afişat pancarta cu „Pa­pa = Eretic“ nu au fost identificate, până la sosirea Poliţiei şi a Jandarmeriei acestea pă­răsind curtea Mitropoliei.

Comentarii