Moartea avocatei Monica Cioată se resimte la cabinetul la care lucra: nicio mişcare în ultimele zile

vineri, 02 iulie 2021, 01:59
3 MIN
 Moartea avocatei Monica Cioată se resimte la cabinetul la care lucra: nicio mişcare în ultimele zile

Colegii ei, avocatul care îi era iubit, dar şi fratele acestuia, sunt de negăsit la cabinetul central în care îşi desfăşoară activitatea. „Înainte îi vedeam des aici. Acum, nicio mişcare“, spune un angajat la o firmă vecină.

Avocatul Sebastian Felecanu pare să se resimtă în urma morţii asistentei sale de la cabinet. Acesta nu mai este de găsit de câteva zile la birou, iar asistenta fratelui său ne-a spus că nu ştie când va veni la treabă. Avocatul are un cabinet deschis într-o clădire de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. La acelaşi cabinet a lucrat şi Monica Cioată, ea fiind asistenta lui Sebastian Felecanu.

Jurnaliştii au încercat pe parcursul mai multor zile să discute cu avocatul despre seara fatidică, dar acesta nu este de găsit. În dimineaţa zilei de 19 iunie, Monica Cioată, asistenta lui de cabinet, a murit după ce a căzut de la etajul VI al unui bloc din cartierul Târgu Cucu. Cei doi locuiau împreună acolo de aproximativ un an.

În urmă cu două zile, jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“ au mers la cabinetul de avocatură al lui Sebastian Felecanu, care era închis la orele după-amiezii. Jurnaliştii au stat de vorbă cu un tânăr care lucrează la o societate din apropierea cabinetului, care ne-a spus că, înainte de tragedia de pe 19 iunie, îl vedea foarte des pe avocat în faţa cabinetului. De câteva zile, bărbatul ne-a mărturisit că nu a mai observat activitate.

Ieri-dimineaţă, jurnaliştii au încercat din nou să îl găsească pe avocat. De această dată, cabinetul era deschis, însă avocatul nu se afla acolo. Era, în schimb, una dintre asistente, cea a fratelui său, care ne-a spus că nu ştie când va fi de găsit Sebastian Felecanu.

Cabinetul încă mai păstrează amintirea Monicăi Cioată. La intrare, încă se poate vedea numele tinerei lipit pe cutia poştală, în timp ce numele avocaţilor Felecanu se află chiar pe uşă. Numele asistentei Monica Cioată nu a fost dat jos nici după zece zile de la tragedie.

Avocata Monica Cioată a murit pe 19 iunie, în jurul orei 4:30, după ce a căzut de la etaj. Un apel 112 a anun­ţat că o persoană a căzut de la înălţi­me în parcarea din spate. Nouă minu­te mai târziu, un vecin a coborât pentru a vedea ce s-a întâmplat, iar la 4:36 a ajuns un echipaj de ambulan­ţă. Un minut mai târziu a ajuns şi Po­liţia. La ora 4:58, la 21 de minute trecute de la tragedie, a coborât şi avocatul Sebastian Felecanu, însoţit de poliţişti.

Autorităţile au deschis un do­sar penal sub aspectul săvârşirii in­fracţiunii de ucidere din culpă. Asis­ten­ta şi în acelaşi timp iubita lui Se­bas­tian Felecanu avea 26 de ani şi lu­cra ca avocat la cabinetul acestuia. E­ra din Târgu Frumos, fiind absolven­tă a Facultăţii de Drept în anul 2017. În anul 2019, tânăra a devenit avocat al Baroului Iaşi.

Comentarii