Modificări în trafic, cu ocazia Zilelor Iaşului. Ce zone trebuie evitate?

joi, 11 octombrie 2018, 01:50
2 MIN
 Modificări în trafic, cu ocazia Zilelor Iaşului. Ce zone trebuie evitate?

Şoferilor ieşeni li se vor testa nervii la maximum în următoarele zile. Primăria Iaşi a dispus o serie de restricţii de trafic, în contextul Sărbătorilor Iaşului. Unele modificări vor apărea şi în circulaţia mijloacelor de transport.

„Să răbdăm disconfortul normal generat de aglomeraţie şi de trafic, să ne gândim la beneficiile enorme de imagine pe care le are Iaşul în aceste zile“, este mesajul primarului Mihai Chirica către ieşeni. Punctul final al sărbătorilor va fi luni, 15 octombrie, când va avea loc un concert în faţa Palatului Culturii cu formaţii româneşti (capi de afiş: Holograf, Compact, Delia, Nicoleta Nucă şi Bună seara, prieteni!). În faţa Palatului, tot pe 15 octombrie, va avea loc şi un foc de artificii, deşi, în 2016, primarul Mihai Chirica declara că astfel de evenimente nu vor mai avea loc („niciodată în faţa Palatului“) întrucât afectează monumentul istoric.

Restricţiile de circulaţie vor fi impuse pe mai multe străzi centrale („în funcţie de necesităţi“), dar, în general, acestea se referă la Splai Bahlui mal stâng, străzile din spatele Mitropoliei (unde se desfăşoară, de obicei, rândul pelerinilor), Anastasie Panu (în special în ziua de luni când va avea loc concertul) şi, nu în ultimul rând, în campusul Tudor Vladimirescu (vineri, 12 octombrie, are loc Sfinţirea Bisericii „Sf. Iulian din Tars“). În ceea ce priveşte transportul public local, cele mai multe modificări vor fi în ziua de luni, 15 octombrie, atunci când unele trasee de tramvai şi autobuz vor fi devitate pentru desfăşurarea concertului din faţa Palatului Culturii. În această situaţie se află traseele de autobuz 28 şi 41 (deviate pe str. Sf. Lazăr) şi traseele de tramvai 8, 9 (ambele suspendate de la ora 17.30, luni), 1 şi 13 (tramvaiele vor fi deviate prin Tudor Vladimirescu). (Alex ANDREI)

 

 

Comentarii