Moftul baronului de Vrancea, amânat. Regionala de drumuri naţionale încă nu se rupe

luni, 08 iulie 2019, 01:58
2 MIN
 Moftul baronului de Vrancea, amânat. Regionala de drumuri naţionale încă nu se rupe

Marian Oprişan, cel care stăpâneşte de mai mulţi ani judeţul Vrancea, nu a reuşit încă să-şi impună voinţa şi să rupă Regionala de drumuri naţionale Iaşi. Amintim că, luna trecută, el a anunţat că trei judeţe de la DRDP Iaşi, Vrancea, Galaţi şi Vaslui, plus Brăila de la DRDP Constanţa şi Buzăul, luat de la Regionala Bucureşti, vor alcătui o nouă Direcţie Regională de Drumuri şi Poduri cu sediul la Focşani.

„Mutilarea“ DRDP Iaşi a fost atenuată în cele din urmă, Vasluiul rămânând totuşi legat de Iaşi, după cum ne-au asigurat liderii PSD. Cât despre Vrancea şi Galaţi, acestea sunt deja prea departe şi, drept urmare, ineficient de administrat de la mai bine de 200 de kilometri distanţă.

Totuşi, reorganizarea Regionalei ieşene mai are de aşteptat, după cum arată şi licitaţia lansată vineri pe platforma de achiziţii publice, pentru atribuirea contractelor multianuale de întreţinere a reţelei de drumuri naţionale. Procedura este împărţită în trei loturi, unul dinte acestea fiind Galaţiul, cu o sumă estimată de 44,2 milioane de lei. Celelalte sunt la Secţiile de Drumuri Naţionale Bacău (103,2 milioane) şi Câmpulung Moldo­venesc (66,4 milioane de lei). Ofertele sunt aşteptate până pe 8 august, iar durata acordului-ca­dru este de 36 de luni.

Comentarii