Multe şi mărunte: Campioana mondială s-a retras

sâmbătă, 04 mai 2019, 01:43
5 MIN
 Multe şi mărunte: Campioana mondială s-a retras

 

Patinatoarea canadiană Kaetlyn Osmond, campioană mondială în 2018 şi medaliată la JO, şi-a anunţat retragerea din competiţii la vârsta de 23 de ani. “Competiţi a fost o parte atât de plină de satisfacţii din viaţa mea. A avea un scop şi a-mi îndeplini obiectivele dincolo de visurile mele cele mai nebuneşti a fost o satisfacţie incredibilă. Niciun cuvânt nu poate descrie vreoadată emoţia pe care o aduce competiţia. Să părăsesc competiţia este terifiant, dar sunt nerăbdătoare să văd ce altceva are viaţa de oferit”, a declarat Osmond, într-un comunicat. Kaetlyn Osmond a reprezentat la Canada la două ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă, la Soci, în 2014, şi la Pyeongchang, în 2018. În Coreea de Sud, ea a cucerit aurul olimpic în proba pe echipe şi medalia de bronz la feminin. La Soci, Osmond a mai cucerit o medalie de argint cu echipa. Tot în 2018, sportiva a devenit campioană mondială la Milano, devenind prima patinatoare canadiană care câştigă acest titlu în ultimii 45 de ani. În 2017, ea a fost medaliată cu argint la Campionatele Mondiale de patinaj artistic la Helsinki.

Verdict trist pentru Casillas

Iker Casillas (37 de ani), portarul de laFC Porto, a suferit un infarct în timpul antrenamentului de miercuri al formaţiei portugheze, iar spaniolul ar putea fi forţat să îşi încheie cariera. Potrivit Marca, mai multe surse din cadrul clubului Porto au dat de înţeles că portughezii vor să se asigure că Iker Casillas va duce o viaţă normală de acum înainte şi nu îi vor grăbi în niciun fel revenirea pe teren. Fostul goalkeeper  la Real Madrid a fost transportat de urgenţă la spital şi a suferit o intervenţie chirurgicală. La scurt timp, clubul Porto a emis un comunicat în care a precizat că problema de la inimă a lui Casillas a fost rezolvată şi acesta este în afara oricărui pericol, însă Juan Antonio Corbalan, medic cardiolog şi fost jucător de baschet la Real Madrid, a dat un verdict trist pentru “San Iker”: “Nu mai poţi juca fotbal cu un stent coronarian, mai ales ca portar. Iker se va întoarce la o viaţă normală, însă nu va mai putea rămâne un sportiv profesionist”, a spus Corbalan.

Rus, aproape sigur în Ungaria

Adrian Rus (23 de ani) ar fi ajuns la un acord cu MOL Vidi şi din sezonul următor va evolua în Ungaria, la actuala campioană. Rus a fost împrumutat de Sepsi OSK de la Academia Puskas, iar în această vară urma oricum să se despartă de Liga 1. Chiar dacă era dorit în continuare la Sf. Gheorghe, se pare că Rus a ales să revină în Ungaria. Adrian Rus e unul dintre favoriţii lui Mirel Rădoi şi în mod normal va evolua la Euro 2019, în Italia şi San Marino, dacă va fi recuperat la timp, pentru că în acest moment este accidentat. Contactat de ProSport, managerul lui Sepsi OSK, Janos Bokor, a confirmat discuţiile: “Aşteptăm să se finalizeze. Dacă trece de vizita medicală, 99.99% e jucătorul lui MOL Vidi”.

Aur a ieşit în decor

Maşina pilotată de Titi Aur a ieşit în decor, ieri după-amiază, în prima zi a Raliului Argeşului, copilotul lui Titi Aur fiind preluat de o ambulanţă şi transportat la spital după ce a acuzat dureri în zona lombară. Autoturismul pilotat de Titi Aur a ieşit în decor într-o curbă şi s-a izbit de un mal de pământ, vineri după-amiază, în prima zi a Raliului Argeşului. În urma incidentului, Titi Aur nu a fost rănit, însă copilotul acestuia a acuzat dureri în zona lombară şi a fost preluat de un echipaj medical pentru a fi transportat la Spitalul din Curtea de Argeş pentru investigaţii medicale suplimentare. “A fost o ieşire în decor, face parte din joc şi nu e nimic grav şi nimic special pentru raliuri, pentru probele speciale. Este un risc asumat, maşina e pregătită pentru aşa ceva. A fost un şoc nu foarte mare. Nu e o problemă deosebită, se întâmplă”, a spus Titi Aur.

 

Stephens i-a luat antrenorul Şarapovei

Jucătoarea americană de tenis Sloane Stephens (8 WTA), este pregătită, începând cu turneul de la Madrid, de olandezul Sven Groeneveld, fostul antrenor al Mariei Şarapova. Groeneveld a lucrat cu Şarapova când aceasta a obţinut trofeul la Roland Garros, în 2014, după o finală cu Simona Halep, colaborarea lor încheindu-se în luna martie 2018, după ce rusoaica a câştigat în total şapte titluri la simplu. Şarapova a lipsit din competiţii între februarie 2016 şi aprilie 2017, din cauza unei suspendări primite pentru dopaj. Groeneveld, 53 de ani, este unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de tenis, el lucrând cu numeroase vedete ale WTA, ca Monica Seles, Arantxa Sanchez Vicario, Mary Pierce, Ana Ivanovic  şi Caroline Wozniacki.

 

Mbappé, suspendat trei meciuri

Fotbalistul echipei Paris Saint-Germain, Kylian Mbappé, eliminat la finala Cupei Franţei, cu Rennes, din 27 aprilie, a fost suspendat trei meciuri de federaţia franceză. Această sancţiune este dictată în mod normal pentru eliminări venite după faulturi dure.  Formaţia Rennes a învins, sâmbătă, pe Stade de France, echipa Paris Saint-Germain, la lovituri de departajare  şi a câştigat Cupa Franţei, primul său trofeu după 48 de ani. La loviturile de departajare, Nkunku a ratat, astfel că Rennes a câştigat primul său trofeu după 48 de ani. La festivitatea de premiere, când urca în tribuna oficială, Neymar a fost provocat de un spectator, iar fotbalistul echipei PSG l-a lovit în faţă. Fanul i-ar fi cerut internaţionalului brazilian să înveţe fotbal.

Berdych s-a retras de la Madrid

Tenismenul ceh Tomas Berdych (104 ATP) a anunţat, ieri, că renunţă la participarea la turneul de la Madrid. “Din nefericire trebuie să lipsesc de la turneul de la Madrid, corpul meu are nevoie de mai mult timp pentru recuperare şi pregătire pentru a fi la un nivel satisfăcător, astfel încât să pot concura cu cei mai buni. Mulţumesc Mutua Madrid Open pentru wild card, însă altcineva îl va lua.”, a scris Berdych pe Twitter. Turneul de la Madrid se va desfăşura în perioada 5-12 mai. Berdych a jucat ultima dată la turneul de la Indian Wells, în martie.

 

Comentarii