Multe și mărunte: Cine ne fluieră cu spaniolii

marți, 03 septembrie 2019, 01:43
3 MIN
 Multe și mărunte: Cine ne fluieră cu spaniolii

 

O brigadă din Germania, condusă la centru de Deniz Aytekin, va arbitra meciul România-Spania, din preliminariile Campionatului European din 2020. El va fi ajutat de Eduard Beitinger, Rafael Foltyn şi Tobias Stieler (al patrulea oficial). Deniz Aytekin (41 de ani) este un arbitru de origine turcă, iar dincolo de fotbal este implicat în antreprenoriatul online, controlând o companie în domeniu. Este renumit pentru atenţia pe care o acordă pregătirii fizice, având un preparator personal. A debutat ca arbitru în Bundesliga în septembrie 2008, iar din 2011 este arbitru FIFA. A condus partida Danemarca-România din preliminariile Cupei Mondiale 2018, încheiată 1-1, în care a acordat cinci cartonaşe galbene tricolorilor şi l-a eliminat pe Cristi Ganea. În 2018, a oficiat la partida FCSB – Lazio 1-0 din Europa League. Totodată, a oficiat celebrul Barcelona – PSG 6-1 din Liga Campionilor în 2017. 

A scăpat FCSB de-o belea

Formaţia FCSB a învins, duminică seară, la Piteşti, cu scorul de 2-1 (1-1) echipa FC Viitorul, în penultimul meci din etapa a opta a Ligii I. În minutul 18, portarul de la Viitorul, Căbuz, a apărat un penalti executat de Vînă, acordat pentru un fault al lui Iacob la Hora. Au marcat Adrian Popa (’38) şi Gnohere (’65) pentru FCSB, respectiv Iancu (‘45+1) pentru Viitorul. În urma acestui rezultat, FCSB a scăpat de ultima poziţie în clasamentul Ligii I, pe care a coborât FC Voluntari.

Bale îl salvează pe Zidane

Echipa Real Madrid a remizat, duminică seară, în deplasare, scor 2-2, cu formaţia Villarreal, într-un meci din etapa a treia a campionatului Spaniei. Gazdele au marcat prin Gerard (’12) şi Gomez (’74). Pentru madrileni a înscris Gareth Bale, în minutele 46 şi 86. Pe finalul jocului, în minutul 90, Bale a fost eliminat după ce a primit al doilea cartonaş galben pentru joc periculos. Tot duminică, Atletico Madrid a învins, pe teren propriu, cu scorul de3-2, echipa Eibar, devenind de la 0-2.

Egal în derbiul roman

Formaţia Lazio Roma, adversară a CFR Cluj în grupele Ligii Europa, cu Ştefan Radu integralist, a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa AS Roma, în etapa a doua a campionatului Italiei. Au marcat Kolarov (’17- penalty) pentru Roma, respectiv, Luis Alberto(’58).Lazio Roma face parte din Grupa E a Ligii Europa, alături de Celtic Glasgow, Rennes şi CFR Cluj. Clujenii vor întâlni echipa italiană la 19 septembrie, pe teren propriu, şi la 28 noiembrie, în deplasare.

A marcat şi Râpă în Polonia

Fotbalistul echipei Cracovia, Cornel Râpă, a marcat un gol în meciul câştigat, duminică, în deplasare,cu scorul de 2-1, în faţa formaţiei Lech Poznan, în etapa a şaptea a campionatului Poloniei. Râpă a deschis scorul în minutul 27. Pentru oaspeţi a înscris şi Van Amersfoort, în minutul 68, iar Lech a marcat prin Tomczyk (’89). Râpă a evoluat pe toată durata partidei, la fel şi Sergiu Hanca, celălalt român de la Cracovia. Hanca a primit un cartonaş galben în minutul 74. Cracovia ocupă locul patru în clasament, cu 13 puncte, iar Lech Poznan este pe şase, cu 11 puncte. Lider este Slask Wroclaw, care are 15 puncte.

 

Anchetă în cazul Hubert

Justiţia belgiană a decshis o anchetă pentru omor involuntar în cazul accidentului în urma căruia pilotul francez de 22 de ani Anthoine Hubert şi-a pierdut viaţa. Potrivit procurorului din Verviers, Gilles de Villers Grand Champs, mai mulţi experţi au fost desemnaţi, între care şi unul specializat în automobilism, pentru a stabili dacă a existat o eventuală neglijenţă. Magistratul care asigura permanenţa la parchet, sâmbătă, a cerut de asemenea audierea eventualilor martori ai accidentului, dar şi a comisarilor de cursă, fără a preciza dacă aceste audieri au început. Ecuadorianul Juan Manuel Correa, implicat în accidentul în care a decedat Hubert, nu a putut fi audiat de procurori, pilotul aflându-se la terapie intensivă după ce a suferit fracturi la ambele picioare.

 

Comentarii