Multe şi mărunte: Copil se descurcă pe iarbă

sâmbătă, 08 iunie 2019, 01:50
3 MIN
 Multe şi mărunte: Copil se descurcă pe iarbă

 

Marius Copil (83 ATP) s-a calificat în semifinalele turneului challenger disputat pe iarbă, la Surbiton (Marea Britanie). În sferturi, Marius l-a învins cu scorul de 6-3, 6-2 într-o oră şi un minut, pe jucătorul australian Matt Ebden (64 ATP). În semifinală, Copil îl va întâlni pe britanicul Daniel Evans (80) care a dispus cu 6-4, 6-2 de spaniolul Marcel Granollers (104).În altă ordine de idei, Irina Bara (165 WTA) va juca în semifinalele turneului ITF de la Torun (Polonia), după ce a învins cu 6-2, 6-3 o altă româncă, Nicoleta Dascălu (528). Ea va juca împotriva jucătoarei slovace Rebeka Sramkova (198 WTA).

Haţegan fluieră finala mică

Reprezentativa Olandei a învins, joi, la Guimaraes, cu scorul de 3-1 după prelungiri, naţionala Angliei, şi s-a calificat în finala Ligii Naţiunilor. Anglia a condus cu 1-0, după golul marcat de Rashford în minutul 32, din penalty. Golurile învingătorilor au fost marcate de De Ligt (’73), Walker (’97-autogol) şi Promes (‘114). În finală, olandezii vor întâlni echipa Portugaliei, duminică, la Porto. Învinşii din semifinale, Elveţia şi Anglia, îşi vor disputa locul trei, tot duminică, la Guimaraes, partida urmând a fi arbitrată de Ovidiu Haţegan.

Bergodi rămâne la Voluntari

Cristiano Bergodi şi-a prelungit contractul cu FC Voluntari pentru sezonul 2019/2020, a anunţat, ieri, gruparea ilfoveană.  Cristiano Bergodi a preluat FC Voluntari în noiembrie 2018, când se afla pe ultima poziţie în clasament, cu doar opt puncte acumulate şi a reuşit să salveze echipa de la retrogradare, fără a mai fi nevoie de disputarea barajului de menţinere în prima liga. Sub conducerea italianului de 54 de ani, FC Voluntari a înregistrat şapte victorii, şapte rezultate de egalitate şi şapte înfrângeri, echipa marcând 27 de goluri în 21 de partide.

Cine-l înlocuieşte pe Neymar

Willian, jucătorul formaţiei Chelsea, a fost convocat de selecţionerul Tite la naţionala Braziliei în locul lui Neymar, accidentat.  Vinicius Jr. (Real Madrid) şi Lucas Moura (Tottenham) au fost şi ei în vederile selecţionerului, dar cel ales a fost Willian. Neymar s-a accidentat şi a ieşit de pe teren în lacrimi, în minutul 21 al meciului amical câştigat, miercuri, de Brazilia, scor 2-0, cu Qatar. Neymar a suferit o accidentare la glezna dreaptă şi a fost dus la vestiare fără a putea pune piciorul în pământ. Jucătorul formaţiei PSG a suferit o ruptură de ligament şi nu poate participa la Copa America, din perioada 14 iunie – 7 iulie.

Autor:

 “La Roja” renunţă la Adidas

Meciurile cu Feroe şi Suedia din acest week-end european, vor fi ultimele la care jucătorii naţionalei Spaniei vor purta echipament Adidas. După aceste meciuri, Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) va rupe unilateral contractul cu producătorul german de echipament sportiv, înţelegere scadentă abia în 2026.  “Contractul cu Adidas nu a întrunit criteriile de legalitate, transparenţă şi echitate, pe care RFEF le consideră minimum acceptabile”, consideră forul de la Madrid, care nu se teme de despăgbirile pe care va trebui să le plătească pentru ruperea înţelegerii. RFEF colabora cu Adidas din 1992. Adidas nu vrea încheierea colaborării cu federaţia spaniolă şi a ameninţat că va lua măsurile necesare pentru a-şi apăra drepturile.

 

Comentarii