Multe şi mărunte: Jianu a abandonat în sferturi

vineri, 07 iunie 2019, 01:43
6 MIN
 Multe şi mărunte: Jianu a abandonat în sferturi

 

Filip Jianu (15 ITF) s-a calificat în sferturile de finală ale probei de simplu juniori de la Roland Garros. Filip Jianu a trecut de japonezul Brandon Nakashima (4 ITF scor 6-7, 6-3, 6-4, după un meci de două ore şi 30 de minute. Partida a început, miercuri, dar a fost înreurptă de ploaie la scorul de 5-5. Din păcate, Filip a fost nevoit să abandoneze în semifinala pe care a jucat-o ieri cu favoritul nr. 7, danezul Holger Rune. În momentul retragerii, Rune conducea cu 6-0, 4-1.Jianu a mai înregistrat o performanţă remarcabilă în acest sezon, când a ajuns până în faza semifinalelor la Australian Open. Acolo, românul a pierdut în faţa americanului Emilio Nava, într-un meci de trei seturi.

Halep, un premiu din două

Simona Halep a reuşit cea mai bună lovitură a lunii mai, în urma sondajului de pe site-ul WTA. Lovitura apreciată de WTA este un “passing” reuşit de Halep în meciul cu britanica Johanna Konta, din turul al doilea al turneului de la Madrid. Pentru această anchetă au mai fost nominalizate americanca Serena Williams, Marketa Vondrousova din Cehia şi Daiana Iastremska din Ucraina. În schimb, Halep, nominalizată şi pentru jucătoarea lunii mai, a fost devansată în acest top de olandeza Kiki Bertens.

Fanii dinamovişti nu se liniştesc

Mai mulţi suporteri dinamovişti au protestat, miercuri seară, în faţa casei directorului general de la Dinamo, Bogdan Bălănescu, ei cerând readucerea la echipă a antrenorului Mircea Rednic. Ei au avut torţe şi au afişat un banner pe care scria: “Îl vrem pe Rednic înapoi, altfel o să te tot vezi cu noi”. De asemenea, ei au scandat numele antrenorului Mircea Rednic. Marţi seară, fani ai echipei Dinamo au protestat la Rin Grand Hotel, care aparţine acţionarului dinamovist Ionuţ Negoiţă, faţă de demiterea antrenorului Mircea Rednic. Miercuri, fanii s-au dus la baza de la Săftica, unde au cerut să discute cu oficialii dinamovişti, ceea ce a dus la anularea conferinţei de prezentare a antrenorului Eugen Neagoe.

Dinamo are portar nou

Portarul Cătălin Straton (29 de ani) a semnat un contract cu FC Dinamo Bucureşti şi se va prezenta la reunirea echipei din Ştefan cel Mare, programată pe 17 iunie, pentru startul pregătirilor înaintea sezonului competiţional 2019-2020. Rapid Bucureşti, FC Vaslui, CS U Craiova, ACS Poli Timişoara şi Dunărea Călăraşi sunt echipele la care a evoluat Cătălin Straton în carieră. 28 de meciuri a apărat Straton la Dunărea Călăraşi, sezonul trecut, fiind unul dintre cei mai buni portari ai campionatului intern, conform statisticilor LPF.

Un nou antrenor la Chiajna

Laurenţiu Diniţă este noul antrenor al echipei Concordia Chiajna, în locul lui Adrian Falub, a anunţat gruparea de liga secundă. “CS Concordia Chiajna şi-a stabilit deja ca obiectiv clar revenirea pe prima scenă fotbalistică. Tehnicianul Laurenţiu Diniţă, directorul sportiv Cristian Bălaşa şi noul staff tehnic au aceeaşi dorinţă arzătoare şi se încadrează perfect în viziunea clubului pentru realizarea obiectivului propus”, a scris sursa citată. Concordia Chiajna a retrogradat în Liga II la finalul acestui sezon. Adrian Falub conducea echipa din 8 ianuarie, când îl înlocuise pe Dorinel Munteanu.

Hazard aproape de Real

Grupările Real Madrid şi Chelsea au ajuns la un acord pentru transferul belgianului Eden Hazard la gruparea madrilenă, pentru 100 de milioane de euro, scrie The Guardian. După finala Ligii Europa, Hazard a lăsat să se înţeleagă că probabil se va despărţi de gruparea londoneză. În vârstă de 28 de ani, Hazard are contract cu Chelsea până în 2020. El a marcat 110 goluri în 352 de meciuri pentru Chelsea, unde joacă din 2012.

Finala africană se rejoacă

Confederaţia Africană de Fotbal (CAF) a decis ca manşa retur a finalei Ligii Campionilor Africii, dintre Esperance Tunis (Tunisia) şi Wydad Casablanca (Maroc), să se rejoace. Decizia vine ca urmare a evenimentelor petrecute la meciul de pe 1 iunie, când echipa din Tunisia fusese desemnată câştigătoare după o serie de incidente regretabile. După 1-1 în partida tur, cele două formaţii s-au întâlnit în manşa secundă pe terenul celor de la Esperance. La scorul de 1-0 pentru gazde, un gol al marocanilor a fost anulat cu toate protestele oaspeţilor, arbitrul partidei refuzând să solicite arbitrajul video. Jucătorii şi oficialii lui Wydad Casablanca s-au consultat rapid şi au decis să nu mai joace.. După ce a aşteptat câteva minute, conform regulamentului, centralul a fluierat finalul partidei, în minutul 63, iar Esperance Tunis era desemnată drept câştigătoarea Ligii Campionilor din Africa.

 

Procedură suspendată

UEFA a suspendat procedurile împotriva clubului AC Milan pentru nerespectarea fair-play-ului financiar, până la decizia unui apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Milan este în faţa unor noi sancţiuni din acest motiv, după ce nu a respectat regulamentul nici în perioada 2015-2017. În decembrie 2018, Corpul de Control Financiar al Cluburilor a hotărât că, dacă până la 30 iunie 2021, AC Milan nu va ajunge într-o situaţie conformă regulilor fair-play-ului financiar, echipa italiană va avea interdicţie de participare la următoarea ediţie a cupelor europene pentru care se va califica, în sezoanele 2022/2023 şi 2023/2024. De asemenea, clubului i se vor reţine 12 milioane de euro din suma care ar trebui să îi revină de la UEFA pentru sezonul 2018/2019 al Ligii Europa. În plus, AC Milan nu va putea înscrie mai mult de 21 de jucători pentru participarea în ediţiile 2019/2010 şi 2020/2021 ale cupelor europene.

“Cetăţenii” fac apel la TAS

Clubul Manchester City a sesizat Tribunalul de Arbitraj Sportiv, anticipând o posibilă sancţiune din partea UEFA, care ar putea consta chiar în excluderea din Liga Campionilor. Clubul englez, care este suspectat de nerespectarea fair-play-ului financiar, a depus un apel “împotriva UEFA”, se arată pe site-ul TAS. City contest deciziile Camerei de Investigaţii a Corpului de Control Financiar al Cluburilor (CFCB) cu privire la presupusa nerespectare a regulilor legate de licenţiere şi de fair-play-ul financiar.  “O procedură de arbitraj va fi începută. În acest moment nu este posibil să precizăm când se va anunţa o decizie cu privire la acest caz”, se menţionează pe site-ul tas-cas.org.

 

Incidente între fani

Doi suporteri englezi au fost arestaţi, miercuri seară, la Porto, după incidente cu fani portughezi care asistau la semifinalele Ligii Naţiunilor dintre Portugalia şi Elveţia. “Au existat incidente între suporteri englezi şi portughezi, s-au aruncat sticle, iar poliţia a fost nevoită să intervină”, a declarat Alexandre Coimbra, purtător de cuvânt al poliţiei naţionale portugheze. Coimbra a precizat că fanii englezi au început ciocniri şi cu poliţiştii, doi suporteri fiind reţinuţi, iar un al treilea identificat. Imagini de pe reţelele de socializare arată poliţişti ccu bastoane încercând să disperseze zecei de suporteri într-un fan-zone din centrul oraşului Porto.

 

Comentarii