Multe şi mărunte: Kovacs deschide balul

sâmbătă, 15 iunie 2019, 01:43
4 MIN
 Multe şi mărunte: Kovacs deschide balul

 

Arbitrul Istvan Kovacs va conduce la centru partida Polonia – Belgia, prima din cadrul ediţiei din acest an a Campionatului European under 21, competiţie la care participă şi România. Meciul, care contează pentru grupa A, este programat duminică, la Reggio Emilia, la ora 19.30. Kovacs va fi ajutat de asistenţii Vasile Florin Marinescu şi Ovidiu Artene. Arbitru pentru VAR va fi germanul Christian Dingert, ajutat de Tobias Stieler. Arbitru de rezervă va fi Aleksei Kulbakov, din Belarus. A doua partidă a zilei de duminică, Italia – Spania, care se va disputa de la ora 22.00, tot în grupa A, va fi arbitrată de olandezul Serdar Gozubuiuk.

Tricolorii au coborât două locuri

România a coborât de pe locul 25 pe locul 27, cu un total de 1.497 de puncte, în clasamentului FIFA/Coca-Cola, dat publicităţii ieri. Adversarele tricolorilor din grupa preliminară pentru Euro-2020, ocupă următoarele poziţii: locul 7, în urcare de pe 9, Spania (1.617 puncte); locul 17, în coborâre de pe locul 14, Suedia (1.558 de puncte); locul 47, în urcare de pe 50, Norvegia (1.429 de puncte); locul 107, în coborâre de pe locul 102, Insulele Feroe (1.200 de puncte); locul 181, în coborâre de pe 180, Malta (939 de puncte). Pe podiumul ierarhiei nu există nicio modificare. Belgia a rămas prima, cu 1.746 de puncte, campioana mondială Franţa este pe poziţia secundă, cu 1.718 puncte, în timp ce Brazilia este pe 3, cu 1.681 de puncte. Următorul clasament va fi dat publicităţii la 25 iulie.

Achiziţii la Viitorul

Gabriel Iancu şi Hamidou Keita au semnat contracte valabile pentru următorii doi ani cu drept de prelungire pentru încă un sezon cu FC Viitorul. Gabriel Iancu este un produs al Academiei Gheorghe Hagi, fiind autorul golului care a adus primul titlu de campioană din istoria clubului. A mai evoluat pentru FC Viitorul în perioada 2010-2013 şi 2016-2017, dar şi pentru echipele FCSB, Karabukspor (Turcia), Termalica (Polonia) şi Dunărea Călăraşi în sezonul 2018-2019. Hamidou Keita a jucat în ultimul sezon tot pentru Dunărea Călăraşi, are 24 de ani, 1,86m, evoluează ca atacant lateral şi a mai evoluat în carieră pentru formaţiile Le Havre B, Saint-Etienne B, Auxerre B şi FC Chambly.

Plouă la Nottingham

Perechea Monica Niculescu/ Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Nottingham, cu premii de 250.000 de dolari. Monica Niculescu şi Gabriela Ruse au învins în primul tur la dublu echipa Sharon Fichman/Miyu Kato (Canada/Japonia), scor 6-3, 5-7, 10-8, într-o oră şi jumătate.În runda următoare, cele două românce vor întâlni perechea Alexa Guarachi/Erin Routliffe (China/Noua Zeelandă). În rest, ieri turneul de la Nottingham a fost din nou afectat de ploaie. Jucătoarea română Gabriela Ruse trebuia s-o întâlnească pe principala favorită, Caroline Garcia, însă partida anterioară, între Kristina Mladenovic şi Donna Vekic a fost întreruptă şi nu a putut fi mutată în sală. În altă ordine de idei, în sferturile turneului ITF de la Barcelona, jucătoarea română Irina Bara a fost învinsă, scor 5-7, 6-7 de către turcoaica Çagla Buyukakçay.

 

Sarri se întoarce în Italia

Chelsea a ajuns, ieri, la un acord de principiu pentru ca antrenorul Maurizio Sarri să fie eliberat de contract şi să preia conducerea tehnică a campioanei Italiei, Juventus Torino. În vârstă de 60 de ani, Sarri a ajuns pe Stamford Bridge vara trecută, într-o înţelegere de trei ani, după ce a antrenat formaţia Napoli, echipă cu care a terminat de două ori pe locul II, după Juventus, în Serie A, în trei ani de contract. Cu Chelsea, tehnicianul italian a ocupat locul 3 în Premier League şi a câştigat Liga Europa, după o finală câştigată, cu scorul de 4-1, cu Arsenal Londra. La Juventus, Maurizio Sarri îl va înlocui pe Massimiliano Allegri, care a renunţat la conducerea tehnică a „Bătrânei Doamne” după cinci ani. Le Chelsea, locul liber lăsat de Sarri ar putea fi ocupat de Frank Lampard, fost jucător al echipei.

Maradona nu mai antrenează

Diego Maradona nu va mai antrena echipa Dorados de Sinaola, au anunţat gruparea din a doua ligă mexicană şi impresarul fostului internaţional argentinian. Maradona a luat această decizie din cauza problemelor de sănătate. El a suferit de curând două intervenţii chirurgicale, una la genunchi şi una la umăr. În vârstă de 58 de ani, „El Pibe D'Oro” a antrenat echipa mexicană din 6 septembrie 2018 şi a ratat de două ori promovarea în prima ligă.

Comentarii