Multe și mărunte: PSG şi Ajax la munca de jos?

luni, 18 mai 2020, 01:43
4 MIN
 Multe și mărunte: PSG şi Ajax la munca de jos?

 

Preşedintele UEFA, Aleksandr Ceferin, a avertizat că toate campionatele care nu se vor încheia vor trebui să participe în preliminariile viitoarelor competiţii europene. „Există un plan concret pentru încheierea sezonului european. Cred că majoritatea ligilor vor putea să-şi încheie campionaele. Cele care aleg să nu facă acest lucru, vor trebui să treacă tururi preliminare dacă vor să participe la viitoarele competiţii UEFA. Pot garanta că toate competiţiile la nivel de UEFA se vor încheia în august, evident dacă nu se întâmplă vreun cataclism”, a declarat Ceferin pentru Corriere dello Sport. Dacă Franţa, Olanda şi Belgia au decis închiderea sezonului 2019/2020, Germania a reluat campionatul, în timp ce Italia, Anglia şi Spania ar putea reveni din iunie.

S-a anulat campionatul belgian

Adunarea Generală a Pro League s-a reunit online, având pe ordinea de zi finalizarea primelor două eşaloane, sezonul 2019/2020, ca urmare a deciziei Consiliului de Securitate şi a decretului din 8 mai. Conform dispoziţiilor decretului din 8 mai, Adunarea Generală a decis că toate competiţiile sportive sunt anulate până la 31 iulie. Drept urmare, AG a votat pentru acceptarea clasamentului Jupiler Pro League după 29 de etape şi oprirea competiţiei, considerată încheiată. FC Bruges, locul 1 în clasament, este astfel campioana Belgiei şi va juca direct în grupele LC. KAA Gent, locul 2, va evolua în turul trei preliminar al LC, Cherleroi şi Antwerp, locurile 3 şi 4, vor participa în grupele Ligii Europa, respectiv turul trei preliminar al Ligii Europa, iar Standard Liege, locul 5, va juca în turul doi preliminar al Ligii Europa. A retrogradat echipa de pe ultimul loc, Waasland-Beveren.

Conte ţine fotbalul în şah

Premierul italian Giuseppe Conte vrea garanţii suplimentare din partea forurilor fotbalistice, înainte de a decide reluarea meciurilor. „Pentru a ne aventura să acordăm o dată, avem nevoie de câteva garanţii suplimentare, care deocamdată nu există”, a declarat şeful guvernului italian, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă. „Mai întâi trebuie să aşteptăm până când sunt îndeplinite condiţiile pentru a garanta reluarea campionatului, nu doar cel de fotbal, în condiţii de securitate maximă”, a spus el, adăugând că speră ca aceste condiţii să fie „îndeplinite cât mai repede posibil”.Cluburile italiene, care vor să reia campionatul la 13 iunie, au putut reîncepe antrenamentele individuale din 4 mai şi ar trebui să revină, luni, la antrenamentele colective. În acest context, Federaţia Italiană de Fotbal a anunţat, joi, că o echipă de inspectori va verifica respectarea de către cluburile din Serie A a protocolului sanitar în vigoare, pentru a permite reluarea antrenamentelor.

Son a terminat cătănia

Atacantul echipei Tottenham Son Heung-min, care a făcut pregătire militară în Coreea de Sud, în insula Jeju, a revenit, sâmbătă, la Londra. La finalul lunii martie, el a plecat în Coreea de Sud şi a stat în carantină timp de 14 zile, înainte de a începe stagiul de trei săptămâni într-o tabără rezervată trupelor din marina militară, din Insula Jeju. Scutit de obligaţia stagiului militar datorită succesului obţinut la Jocurile Asiei în 2018, cu naţionala under 23, fotbalistul a trebuit totuşi să facă o pregătire de trei săptămâni.Jucătorul de 27 de ani va relua antrenamentele individuale începând de luni, izolarea de 14 zile nefiind impusă la revenirea în Anglia decât dacă este infectat cu coronavirus.

A sosit şi Higuain

Atacantul Gonzalo Higuain a revenit, vineri, în Italia, după ce a rămas mai mult timp în Argentina, alături de mama sa bolnavă. Lotul echipei Juventus este acum complet. Higuain (32 de ani) a părăsit Torino în 19 martie şi, potrivit, presei italiene, va sta două săptămâni în carantină, înainte de a-şi relua antrenamentul. Campionatul Italiei este întrerupt din 9 martie şi s-ar putea relua la 14 iunie.

A murit Radu I

Fostul fotbalist piteştean Constantin Radu (cunoscut drept Radu I) a murit la vârsta de 75 de ani, informează FC Argeş pe site-ul său oficial. Fostul jucător a avut un rol important în cucerirea în premieră a titlului de campioană a României de către formaţia piteşteană în sezonul 1971-1972. Conform grupării din Liga a doua , Radu a murit din cauza unei boli incurabile care a avut o evoluţie galopantă în ultimele trei luni. Radu a jucat trei meciuri la echipa naţională în anii 1966 şi 1967. Radu I a mai avut un frate, Nicolae (cunoscut ca Radu III) jucător la FC Argeş. Mult mai cunoscutul Marian Radu (II) nu era rudă cu cei doi.

Comentarii