Multe si marunte: Ştefan Stoica, în curtea lui Mititelu

marți, 10 iulie 2018, 01:43
6 MIN
 Multe si marunte:  Ştefan Stoica, în curtea lui Mititelu

FC Universitatea Craiova 1948, echipă din al treilea eşalon al României, va fi antrenată de Ştefan Stoica, care a semnat un contract valabil pentru sezonul 2018-2019, se arată în mesajul postat pe site-ul oficial al clubului. Ştefan Stoica a pregătit-o ultima oară pe Zaria Bălţi din Republica Moldova De-a lungul carierei a mai antrenat echipe precum Gloria Buzău, Internaţional Curtea de Argeş, Zimbru Chişinău, Farul Constanţa şi Milsami Orhei. În 2015 a fost pentru scurt timp selecţionerul Republicii Moldova, iar între 2006 şi 2007 a fost principal şi în Liga 1 la Craiova.

Sold out, la Supercupă

Toate cele 27.000 de bilete puse în vânzare pentru Supercupa României, dintre CFR Cluj şi CSU Craiova, care se va disputa sâmbătă, la Craiova, au fost vândute. Meciul dintre cele CFR Cluj şi CSU Craiova se va disputa pe stadionul "Ion Oblemenco", cu începere de la ora 20.30, şi va fi transmis în direct de posturile Pro TV şi Digi Sport. FRF anunţă că în cazul modificării titularului sau a corectării unor date imprimate, tichetele vor putea fi preschimbate la casieria stadionului în ziua meciului, între orele 12.00 şi 20.30. 

Nu suntem capi de serie

România nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi a meciurilor din primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup 2019, a anunţat, ieri, Federaţia Internaţională de Tenis (ITF). Cehia, SUA, Belarus şi Franţa sunt capii de serie, celelalte patru echipe din Grupa Mondială fiind Australia, Belgia, Germania şi România.
Tragerea la sorţi va avea loc pe 24 iulie, la birourile ITF de la Londra, de la ora 12,00 (ora României). Capii de serie pentru Grupa Mondială II vor fi Elveţia, Olanda, Slovacia şi Japonia. Celelalte echipe sunt Canada, Italia, Letonia şi Spania.  Pe 21-22 aprilie, România învingea Elveţia cu 3-1 la Cluj, în meci de baraj pentru accederea în Grupa Mondială. În ierarhia Fed Cup publicată în luna aprilie, România ocupă locul 8.  Finala Fed Cup 2018 va avea loc între echipele Cehiei şi Statelor Unite, pe 10 şi 11 noiembrie, la Praga.

Ghionea a semnat cu Sporting

Valentin Ghionea (34 ani) a semnat un contract pe doi  ani cu Sporting Lisabona. Extrema dreaptă a naţionalei a părăsit Wisla Plock (Polonia) după şase sezoane. ”Sporting Lisabona este din punctul meu de vedere un club mare.Mă bucur că am reuşit să semnez cu Sporting”, a declarat Valentin Ghionea pentru ProSport. În ceea ce priveşte viitorul lui la echipă naţională, extrema dreaptă încă nu ştie dacă va mai fi un jucător pe care se va conta: ”Deocamdată nu se ştie cine va fi antrenorul, care va fi proiectul la echipa naţională. Dar chiar dacă nu voi mai fi ca jucător la lot, voi dori să fiu alături de echipa naţională, poate dintr-o altă postură. Rămâne de văzut ce va fi pentru că deocamdată lucrurile sunt neclare până se afla cine este antrenorul. Dacă voi fi convocat, voi avea o discuţie cu noul antrenor şi vedem ce se va întâmpla”, a precizat Valentin Ghionea.

 

 

A început Turul Franţei

 

Campionul mondial Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) a câştigat, duminică , etapa a doua a Turului Franţei, desfăşurată pe distanţa de 182,5 kilometri, între localităţile Mouilleron-Saint-Germain şi La Roche-sur-Yon. Al doilea a terminat Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida), iar pe trei s-a clasat Arnaud Demare (Groupama-FDJ), Ieri, echipa BMC a câştigat proba contratimp de 35.5 kilometri de la Turul Franţei, iar belgianul Greg Van Avermaet este noul purtător al tricoului galben. Proba s-a disputat la Cholet (Maine-et-Loire), iar echipa BMC este vicecampioană mondială în această probă. BMC a fost urmată de Sky şi Quick-Step

 

Handbalul juvenil în centrul atenţiei

Naţionala României va înfrunta Croaţia la Campionatul Mondial de tineret din Ungaria. Naţionala antrenată de Gheorghe Tadici a învins Croaţia şi în acest an, în luna martie, în turneul de calificare pentru acest Campionat Mondial. România s-a impus fără mari emoţii, scor 33-25.  Câştigătoarea dintre România şi Croaţia va întâlni, în sferturi, învingătoarea partidei dintre Ungaria şi Slovenia.  Tot în aceste zile, naţionala de cadete a României (sub 16 ani) s-a clasat pe locul III la Open-ul European de la Göteborg. La start au fost prezente 20 de echipe naţionale, iar tricolorele au fost devansate de Ungaria şi Franţa. Naţionala a încheiat competiţia cu şapte victorii, un egal şi o înfrângere. În prima fază a competiţiei, România a învins Rusia, 18-13, Slovacia, 24-17, Estonia, 29-11 şi a remizat cu Elveţia, 18-18.În grupa principală, România a învins Spania cu 29-21 şi Cehia cu 19-16, fiind învinsă apoi de Ungaria cu 30-20. în urma înfrângerii, tricolorele au jucat în finala mică la Göteborg, câştigată în faţa Elveţiei cu 26-18. Medalia de aur a fost obţinută de Ungaria, după 31-30 cu Franţa.

Arbitru român în Liga Campionilor

Arbitrul Radu Petrescu, 35 ani, a fost delegat de UEFA să conducă partida Cork City – Legia Varşovia din turul I preliminar al Ligii Campionilor, informează FRF. El îi va avea ca asistenţi pe Radu Ghinguleac şi pe Mircea Grigoriu. Cel de-al patrulea oficial va fi Marcel Bîrsan, în timp ce observator a fost numit Domenico Messina din Italia.  Partida tur dintre cele două formaţii se va disputa marţi, de la 21.45, pe Stadionul Turners Cross, din Cork, Irlanda.

Buffon a fost prezentat la Paris

Fostul portar al lui PSG, Gianluigi Buffon, a fost prezentat la noua sa echipă, Paris Saint-Germain, grupare cu care a semnat un contract pe un an, cu opţiune de prelungire pe încă un an. La 40 de ani, goalkeeper-ul italian a declarat în conferinţa de presă că simte că nu a demonstrat tot ce poate.  "Am venit la PSG cu entuziasmul unui copil. Sunt plin de energie şi foarte încântat. Am simţit că încă mai am ceva de demonstrat. Această nouă aventură mă va ajuta să evoluez atât pe plan personal, cât şi pe plan profesional. Cu siguranţă va fi o dorinţă mare de a obţine rezultate bune, însă nu sunt obsedat de Champions League", a precizat Gianluigi Buffon în prima conferinţa de presă ca jucător al campioanei Franţei.

Paulinho se întoarce în China

Mijlocaşul brazilian al echipei FC Barcelona, Paulinho, revine la echipa Guangzhou Evergrande, după numai un sezon petrecut pe Camp Nou. Gruparea chineză a anunţat că a obţinut împrumutul jucătorului pentru un an, cu posibilitatea de a-l cumpărăra definitiv la finalul acestei perioade. Clauza de cumpărare prevede un transfer definitiv în China pentru suma de 50 de milioane de euro. În vârstă de 29 de ani, Paulinho a sosit la Guangzhou în 2015, după două sezonane petrecute la Tottenham. Vara trecută, el a fost transferat de FC Barcelona, pentru 40 de milioane de euro. Paulinho a participat la Cupa Mondială cu naţionala Braziliei, competiţie la care aceasta a fost eliminată în sferturi, de Belgia.

 

Comentarii