Multe și mărunte: Şumudică trage de Toşca şi Lung

sâmbătă, 20 iulie 2019, 01:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Şumudică trage de Toşca şi Lung

 

Marius Şumudică este pe cale să facă două transferuri importante în aceste zile, la Gaziantep. Antrenorul îşi doreşte doi jucători români, pe Silviu Lung Junior (30 de ani) şi pe Alin Toşca (27 de ani). În cazul fundaşului, lucrurile par aproape rezolvate. Situaţia portarului de la Kayserispor este una mai complicată, dar de care Şumudică vrea să profite. Potrivit Digi Sport, Lung are restanţe salariale pe 5 luni, de 250.000 de euro, şi vrea să plece, iar Gaziantep va începe negocierile pentru un transfer.Alin Toşca a strâns 1.166 de minute în 16 meciuri jucate la PAOK (unde a fost împrumutat de Betis Sevilla) în sezonul trecut, timp în care a livrat două pase de gol. Lung evoluează în Turcia din 2017, când a fost adus chiar de Şumudică la Kayserispor, unde fusese numit. În acest timp a prins 61 de meciuri, a încasat 89 de goluri şi a închis poarta de 13 ori.

Mitrea, eliminat la Trnava

Spartak Trnava a învins, joi, pe teren propriu, după executarea loviturilor de departajare, formaţia Radnik Bijeljina, şi s-a calificat în turul al doilea preliminar al Ligii Europa. După 120 de minute, scorul a fost 2-0, pentru slovaci, prin reuşitele lui Sobczyk ('10) şi Mihalek ('87). La gazde a fost titular fundaşul Bogdan Mitrea. Fostul jucător al echipelor CSMS Iaşi, Viitorul şi FCSB a fost eliminat în prelungiri, în minutul 108, după ce a primit al doilea cartonaş galben, primul fiind încasat în mintul 22. La loviturile de departajare, echipa din Bosnia-Herţegovina a ratat de trei ori, iar fotbaliştii de la Spartak Trnava de două ori.

Ruşine mare la Split

Hajduk Split a fost eliminată surprinzător, joi seară, în turul 1 preliminar al Europa League. După victoria cu 1-0 din tur, formaţia croată a pierdut returul, de pe teren propriu, cu formaţia malteză Gzira, scor 1-3. Croaţii au deschis scorul în minutul 7, prin Jradi, moment în care rezultatul la general era 2-0, iar misiunea maltezilor părea una foarte dificilă, fiind nevoiţi să mai înscrie de trei ori. Gzira a egalat în minutul 57, prin De Assis, care a reluat în plasă, cu capul, din interiorul careului. L-a urmat Hamed Koné, fostul jucător de la Academica Clinceni şi FC Voluntari, care a reluat spectaculos, de la marginea careului. Lovitură decisivă a maltezilor a fost dată tot de Hamed Koné, cel care a şutat plasat, la colţul lung, ducând scorul la 3-1. La finalul meciul, suporterii din galeria lui Hajduk Split au vrut să intre pe teren în urma acestei înfrângeri ruşinoase.

„Mişu” se bate cu Viitorul

Michael Ngadeu (28 de ani), fost fotbalist de la FC Botoşani, a semnat, ieri, cu belgienii de la Gent, viitoarea adversară a Viitorului în turul doi preliminar din Europa League. Fotbalistul din naţionala Camerunului a fost cumpărat de la Slavia Praga, campioana din Cehia, echipa românilor Alexandru Băluţă şi Nicolae Stanciu. Ngadeu şi-a pus semnătura pe un contract pe următoarele patru sezoane cu Gent. Fotbalistul a mai jucat la Canon Yaoundé, Kirchhorder, Sandhausen, FC Nürnberg şi FC Botoşani, de unde a fost cumpărat în 2016 de Slavia Praga. „Mişu”, aşa cum era poreclit de patronul Valeriu Iftime, a prins naţionala Camerunului, cu care a câştigat Cupa Africii în 2016.

 

Propagandă negativă

Foştii internaţionali englezi Sol Campbell şi Stan Collymore au declarat că li s-au oferit bani pentru a critica organizarea Cupei Mondiale din 2022 de către Qatar şi candidatura acestei ţări din Golf, informează thetimes.co.uk. Potrivit sursei citate, celor doi li s-au oferit bani ca să participe la o conferinţă la Londra şi organizatorii le-au spus că va fi un eveniment la care vor fi criticate candidatura Qatarului şi găzduirea de către această ţară a CM din 2022. Potrivit L’Equipe, care citează The Times, la originea propunerii făcute celor doi foşti jucători s-ar afla un fost opozant al regimului din Qatar. Cei doi au refuzat oferta primită. Sol Campbell antrenează în prezent echipa engleză de liga a patra Macclesfield Toen, iar Collymore este consultant radio.

Acord pentru Albert Park

Circuitul Albert Park din Melbourne va găzdui curse de Formula 1 cel puţin până în 2025, după o prelungire de doi ani a contractului de organizare a Marelui Premiu al Australiei. MP al Australiei este în calendarul Formulei 1 din 1985. Până în 1995, cursele erau găzduite de circuitul din Adelaide, acestea fiind mutate la Melbourne, din 1996. De atunci, doar în 2006 şi 2010 Australian Grand Prix nu a fost prima cursă a sezonului. Şi anul viitor, luminile roşii se vor stinge prima dată la Melbourne, la 15 martie. Săptămâna trecută, a fost semnat acordul pentru ca Marele Premiu al Marii Britanii să se desfăşoare cel puţin până în 2024.

Bilardo trece prin clipe grele

Carlos Bilardo, fost selecţioner al Argentinei, a fost operat pentru a doua oară pe creier într-un interval de aproape o lună.Potrivit sursei citate, starea lui Bilardo (80 de ani) s-a agravat în ultimele ore, după intervenţia chirurgicală. Fostul internaţional Sergio Goycochea a confirmat la televiziunea argentiniană că Bilardo este “într-o situaţie foarte dificilă”. Cotidianul as scrie că Bilardo suferă de sindromul Hakim-Adams, o boală neurodegenerativă. Carlos Bilardo a câştigat Cupa Mondială în 1986, când era selecţionerul Argentinei. Ultima apariţie publică a lui Bilardo datează de la începutul lunii aprilie, când fostul tehnician a participat la o cină alături de jucători cu care a câştigat CM în 1986.

 

Comentarii