De Business

Punem punctul pe știi

Năsui (USR): Bugetarii câștigă, în medie, cu 45% peste cei din sectorul privat

vineri, 19 noiembrie 2021, 17:35
1 MIN
 Năsui (USR): Bugetarii câștigă, în medie, cu 45% peste cei din sectorul privat

Deputatul USR Claudiu Năsui a arătat, pe Facebook, că media salariilor din sectorul bugetar este cu 45% față de media salariilor din sectorul privat.

„În 2008, salariul mediu brut de la stat era mai mare decât cel din privat cu 827 de lei pe lună. În 2020, diferența de salariu mediu între stat și privat a ajuns la 2.120 de lei pe lună. Pe net în fiecare lună bugetarii câștigă în medie 1.155 de lei în plus la salariu decât românii care muncesc în privat.

Anul trecut cheltuielile de personal ale statului au crescut cu 7,6 miliarde de lei (+7,5% față de 2019). Și numărul, și salariile funcționarilor au crescut.

Escrocheria politică e clasică. Mai întâi cresc cheltuielile, după care vor să crească taxele. Modelul acesta ne va duce fix la faliment. Un aparat bugetar care tot crește apăsând pe un mediu privat puternic îngreunat de birocrație și taxe nu va funcționa”, a scris Năsui, pe Facebook.

El a apreciat că aparatul de stat trebuie redus și a susținut că a dorit să reorganizeze ministerul Economiei, pe vremea când conducea acest minister, dar premierul PNL l-a blocat.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Comentarii