Newsweek: Cum și-a inventat Vlad Voiculescu trei mari realizări ca ministru în conferința de presă

sâmbătă, 17 aprilie 2021, 11:48
1 MIN
 Newsweek: Cum și-a inventat Vlad Voiculescu trei mari realizări ca ministru în conferința de presă

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, s-a lăudat cu cel puțin trei mari realizări ca ministru în conferință de presă de vineri dimineața. Nici una din cele trei, însă, nu e cu adevărat o realizare, acestea nefiind puse în practică.

De exemplu, Voiculescu a spus că a demarat o serie de proiecte pentru centrele de arși, a alocat bugete pentru dotarea clinicilor de arși și a asigurat resurse pentru testarea în școli și farmacii.

Newsweek România a verificat dacă într-adevăr a avut aceste reazilări, dar informațiile obținute îl contrazic pe fostul ministru al Sănătății.

Pe site-ul Ministerului Sănătății se află în dezbatere publică un Ordin „privind activitatea de testare în farmacii și oficine comunitare rurale utilizând teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecției cu SARS-COV-2”.

Proiectul de ordin a fost publicat pe site pe 29 martie 2021 și se află în dezbatere publică până pe 26 aprilie 2021. Prin acest ordin se dorește într-adevăr ca în viitor să se facă teste în farmacii, dar până în prezent nu s-au asigurat resurse financiare în acest sens.

Pe de altă parte, oficiali din Ministerul Sănătății susțin că nu pot aloca resurse până nu se stabilește forma finală a Ordinului. Proiectul de Ordin poate fi consultat pe site-ul Ministerului Sănătății.

Citeste mai mult pe newsweek.ro

Comentarii