Nişte canibali vor să ne viziteze ţara după ce au auzit că aici se vinde salam „de vară”

vineri, 07 august 2020, 19:00
2 MIN

* Vară fiind, continuăm seria ştirilor estivale: fiindcă tot veni vorba despre vară, am aflat că nişte membri ai unor triburi de canibali au aflat la rândul lor că în magazinele noastre se vinde "salam de vară" şi din acest motiv ar dori să ne viziteze patria. Unul dintre ei, viteazul războinic M'Bulu, chiar ne-a întrebat la telefon, cu o uşoară urmă de dezamăgire în glas: "Salam de văr n-aveţi, să fie mai uscat, aşa? Noi din vară şi cumnată facem doar parizer şi crenvurşti; salamul cel mai bun ne iese din soacră!".

* Inspectorii aflaţi pe litoral, unde încearcă să depisteze neregulile, au descoperit că multe localuri poartă denumiri perfect alese, care chiar le reprezintă specificul! Astfel, în restaurantul mexican "La Cucaracha" au văzut prin sala de mese sute de gândaci de bucătărie; o potrivire la fel de perfectă s-a nimerit şi în localul destinat celor mici şi denumit "Mickey Mouse"! După două zile ei au descins la mai vechiul restaurant cu specific pescăresc "Guvidul proaspăt", unde au dat peste multă aglomeraţie şi clienţi înghesuiţi câte zece la o masă, fără a respecta regulile de distanţare socială şi fără a purta măşti; patronul a explicat inspectorilor că, de la începutul verii, numele localului "Guvidul proaspăt" a fost modificat în "Covidul proaspăt".

* Veselie multă este şi în bazele de agrement de pe malurile unor râuri, lacuri, chiar băltoace mai răsărite. Cu două zile în urmă, sute de localnici din oraşul alăturat s-au înghesuit în apa iazului "Bălăcel", să se scalde şi să scape de caniculă, spre marea disperare a sătenilor din alte localităţi apropiate, care trăiesc din pescuit (paznicii ar spune că din braconaj). Câţiva dintre aceştia, ascunşi sub nişte sălcii pletoase de pe mal, nu s-au mai putut abţine şi au trecut de la mămăligă, râme şi viermişori la curent electric; zeci de înotători ameţiţi au ieşit din apă cu burţile în sus, plutind la suprafaţă. Ei şi-au revenit de-abia după o oră, la bufetul de lângă iaz.

Comentarii