Noi amănunte explozive despre polemicile politice cu mâna-n gât

marți, 02 noiembrie 2021, 02:50
3 MIN
 Noi amănunte explozive despre polemicile politice cu mâna-n gât

Dacă tot vedem în piaţă că ecourile scandalului cu strâns gâturi în sediul filialei judeţene, la partidoiul ieşean, nu s-au stinsîncă, am zic că musai să vă spunem şi noi azi două-trei chestii mai puţin ştiute despre acea polemică furtunoasă (cam prea intelectuală după gustul nostru, dar, în fine). 

Pe scurt, cică dipotatul Cît Ia ar fi intenţionat să organizeze o întâlnire a conducerii, la care să nu-l cheme taman pe şeful filialei, nea Măricel, tocmai pentru a-l carota pe acesta cu sprijinul şi votul celorlalţi. Numai că, zice-se, nea Măricel a aflat. Ca urmare, la acea convocare nu a venit mai nimeni, căci lumea ar fi auzit că nea Măricel a aflat şi nu a riscat o expunere pe acolo.

Nea Măricel a venit însă val vârtej, iar pe scări a dat nas în nas cu Cît Ia. Aicea zice-se că Măricel s-a apucat de înjurat, iar dipotatul Cît Ia, cu sânge de fost boxer în el, i-a înfipt mâna-n gât. A fost zice-se şi un martor, care abia i-a despărţit. Dar nu asta contează, ci ceea ce a urmat. Ei bine, pentru asta daţi foaia şi cetiţi mai departe!

Binecuvântare pentru executare

Zice-se că imediat după acest episod neclar nea Măricel şi-a scos certificat, apoi s-a urcat în avion şi s-a dus spre Bucureşti. Acolo s-a prezentat glonţ la protectorul Stănescu şi la şeful cel mare, Ciolacu, cărora le-a arătat semnele de pe gât, i-a indicat şi martorul, şi a cerut binecuvântare pentru represalii.

Dacă Ciolacu zice-se că ar fi acceptat cu juma de gură, Stănescu a dat accept total. Iar Măricel, cum ştiţi, a venit la Iaşi, a convocat adunarea de la Târgu Frumos, unde l-a şi schimbat din funcţia de secretar general pe Cît Ia cu un locotenent de-al lui. Restul, cum ştiţi, e cancan… Dar, în fine, mai vorbim când s-or apuca oamenii de făcut listele de candidaturi!

Cade sau pică?

Deja credem că nu mai are nimeni emoţii despre votul de azi pentru guvernul Ciucă, când vom vedea că nici măcar liberalii nu vor vota “pentru” în totalitatea lor. Am tras însă cu urechea nu la ce spun cei de la microfoane, ci la ce şuşotesc cei din spatele rândurilor din faţă. Iar aicea zice-se că planul ar fi cu totul altul. Cică interesul lui Cîţu, din start, ar fi fost ca Ciucă să nu treacă, tocmai pentru a nu păţi şi el cu Ciucă cum a păţit Orban cu Cîţu.

Mai mult, zice-se că el şi apropiaţii ar avea în intenţie chiar alegerile anticipate, oricât de rău ar ieşi liberalii de aici. De ce? Simplu: pentru că, din punctul lui de vedere, mai bun un PNL mic, dar cu el şef, decât unul ceva mai mare, dar cu altcineva la butoane. Cât despre Iohannis, cică pe el deja nu-l mai bagă nimeni în seamă, că-i defazat şi nu înţelege mersul treburilor. Ce mai: sat fără câini…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii