COMUNICAT DE PRESA

Noi măsuri pentru prevenirea gripei sezoniere și infecției cu noul coronavirus în Iași

vineri, 06 martie 2020, 14:27
2 MIN
 Noi măsuri pentru prevenirea gripei sezoniere și infecției cu noul coronavirus în Iași

Primarul Mihai Chirica a dispus direcțiilor subordonate și societăților comerciale municipale să ia noi măsuri de prevenire a gripei sezoniere și virozelor respiratorii în Municipiul Iași, inclusiv a noilor provocări reprezentate de coronavirus COVID-19, măsuri suplimentare față de cele decise în ședințele Comitetului Local pentru Situații de Urgență din 24 februarie și 29 ianuarie. 

Astfel, la nivelul municipalității este constituită o structură de permanență alcătuită din reprezentanți ai Primăriei Municipiului Iași, direcțiilor subordonate și societăților comerciale municipale. Acest grup de lucru flexibil, condus de primarul Mihai Chirica, coordonează toate măsurile necesare evitării apariției gripei sezoniere și infecției cu noul coronavirus și este pregătit să ia măsuri de urgență în eventuale astfel de cazuri. În acest scop grupul de lucru ține legătura în permanență cu alte instituții abilitate, precum Direcția de Sănătate Publică, Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”, Instituția Prefectului – Județul Iași, Inspectoratul de Poliție Județean Iași etc. Activitățile și atribuțiile în cadrul grupului de lucru sunt precis stabilite și trasate în regim de permanență, fiecare reprezentant având stabilit câte un înlocuitor, astfel încât Primăria și societățile comerciale municipale să funcționeze la parametri normali indiferent de evoluția situației. În acest scop primarul Mihai Chirica a cerut să fie acordată o atenție sporită asigurării continuității și bunei funcționări a serviciilor publice (transportul în comun, salubritatea, asistența socială, lucrările edilitare, evidența populației și starea civilă) a serviciilor de sănătate asigurate de spitalele din subordine, a măsurilor de protecție luate în creșe și în unitățile de învățământ etc. 

Amintim că Direcția de Asistență Socială a primit fonduri suplimentare de la Primărie pentru a achiziționa stocuri suplimentare de materiale necesare pentru dezinfectare, măşti și mănuși de protecție pentru cele 90 de cabinete de medicină școlară (83 la unitățile de învățământ preuniversitar și șapte la universități), astfel de materiale fiind achiziționate de Direcția Creșe. Reprezentanții acestor instituții vor verifica cu maximă atenție starea de sănătate a copiilor din creșe și unitățile de învățământ și vor colabora cu medicii de familie, Direcția de Sănătate Publică și spitalele specializate pentru orice caz semnalat.

Comentarii