Noul Penny Dreadful: Demoni și miracole în Los Angeles

luni, 15 iulie 2019, 18:47
2 MIN
 Noul Penny Dreadful: Demoni și miracole în Los Angeles

Penny Dreadful a fost una dintre cele mai reușite serii horror din ultimii ani, dar din păcate a fost oprită mult prea devreme, la capătul a numai trei sezoane și 27 de episoade. Din fericire, Penny Dreadful revine pe Showtime cu un spin-off, Penny Dreadful: City of Angels.

Scris tot de John Logan (showrunner-ul seriei originale), noul Penny Dreadful renunță la Anglia victoriană și mută acțiunea în lumea interlopă și supranaturală din Los Angeles, în 1938. Realizatorii îl anunță nu ca pe „o continuare, ci mai mult ca un descendent spiritual al seriei originale”, a cărui acțiune se petrece „într-o epocă și un oraș profund impregnate de folclor și de tensiuni sociale americano-mexicane”. Din ceea ce spun realizatorii, este un fundal foarte ofertant, fiindcă elemente ale istoriei bogate a orașului vor fi reflectate în serial: tradiții folclorice americane și mexicane, spioni ai celui de Al Treilea Reich și apariția evangheliștilor de succes la radio. Între timp au început să fie anunțați noi actori aleși pentru serial și personajele pe care aceștia le interpretează. Primul anunțat este actorul Daniel Zovatto (Fear the Walking Dead) în rolul detectivului Tiago Vega, primul inspector americano-mexican din Los Angeles.

Englezoaica Natalie Dormer, cu o filmografie consistentă în spate, dar cunoscută mai ales după ce a apărut în Urzeala tronurilor, va juca în Penny Dreadful pe Magda, un demon capabil să ia orice chip şi să se manifeste în diferite forme de-a lungul istoriei.

Rory Kinnear l-a jucat pe monstrul lui Frankenstein în Penny Dreadful. În noul serial revine în alt rol, cel al doctorului Peter Craft, un pediatru german șef al unei organizații germano-americane care vrea să împiedice implicarea SUA în războiul european. Nathan Lane, star pe Broadway și laureat al unui premiu Tony, joacă rolul unui veteran din poliție.

Alături de ei, mai multe personaje secundare care conturează acest univers supranatural ancorat în istoria Los Angelesului: consilieri locali ambițioși, lideri sindicali, un arhitect german cu planuri misterioase (jucat de Thomas Kretschmann) şi un înger al morţii. Brent Spiner, domnul Data din Next Generation, apare şi el ca şeful unei secţii de poliţie. Penny Dreadful: City of Angels va avea premiera ori spre sfârşitul acestui an, ori în 2020.

Comentarii