Noul supermarket Penny din Dacia: faza de dezbatere publică. Toate clădirile din jur vor fi demolate

joi, 04 mai 2023, 01:50
2 MIN
 Noul supermarket Penny din Dacia: faza de dezbatere publică. Toate clădirile din jur vor fi demolate

Proiectul de construire a unui supermarket Penny în Dacia avansează rapid: documentaţia tehnică a fost finalizată şi va face obiectul unei dezbateri publice pe 15 mai la Primărie. Grupul Rewe are la dispoziţie un teren cu o suprafaţă de circa 8.200 mp pe str. Tabacului, în apropiere de pasajul Băncilă.

„Construire supermarket şi magazin produse din carne şi brânzeturi (accese auto şi pietonale, trotuare, amenajări exterioare, sistematizare verticală, reclame pe faţadă şi în parcare, pilon publicitar luminos, împrejmuire perimetrală, organizare şantier) şi zonă servicii”, este obiectul planului urbanistic zonal (PUZ) care a fost depus la Primărie.

Din planşa urbanistică rezultă că grupul Rewe nu va construi doar supermarket-ul: pe latura vestică a terenului apar două clădiri (fiecare cu regim parter şi un etaj) în care vor funcţiona diverse servicii. În prezent, pe amplasament există clădiri construite cu funcţiunea de industrie şi depozitare.

Potrivit proiectului, toate construcţiile vor fi demolate. Bilanţul teritorial prevede o amprentă la sol a clădirilor de circa 2.400 mp, în timp ce locurile de parcare şi circulaţiile auto vor ocupa peste 3.300 mp. De asemenea, vor fi amenajate trotuare (cca 700 mp) şi spaţii verzi (cca 1.800 mp).

Parcarea va avea aproape 100 de locuri, iar cele mai multe dintre acestea vor fi amenajate pe latura estică a amplasamentului. Terenul pe care va fi construit supermarketul face parte dintr-o zonă a oraşului care va trece prin schimbări urbanistice radicale în următorii ani: de la pasajul Băncilă şi până în capăt Dacia, perimetrul fiind delimitat de calea ferată (la nord) şi str. Tabacului (la sud).

Din jurul actualului Lidl şi până după Comat sunt deja în construcţie (sau în avizare) numeroase proiecte imobiliare cu zeci de blocuri, majoritatea înalte.

Este de aşteptat ca un proiect major să fie implementat şi pe amplasamentul fostului depozit Petrom, respectiv terenul liber acum de construcţii aflat la nord de viitorul supermarket Penny. Terenurile din zonă au făcut obiectul mai multor tranzacţii, lanţul de retail achiziţionând, de exemplu, suprafaţa de 8.167 mp la un cost de 1,8 milioane euro. 

Comentarii