De Business

Punem punctul pe știi

Noutate la Târgul de Cariere, o zonă dedicată start-up-urilor

vineri, 02 martie 2018, 02:50
2 MIN
 Noutate la Târgul de Cariere, o zonă dedicată start-up-urilor

Devenit o tradiţie, târgul de joburi de la Palas Mall aduce şi anul acesta companii şi organizaţii care caută specialişti în diverse domenii. Evenimentul are loc în perioada 9-10 martie, în sala Atrium şi reprezintă o reală oportunitate de angajare pentru ieşenii care sunt şomeri ori doresc să-şi schimbe locul de muncă. 

Printre cele 60 de companii prezente la eveniment se numără şi nume mari, precum Lidl, Kaufland, Delphi Technologies, Lear Corporation, Amazon, Leroy Merlin, Xerox, Capgemini, Arcadis, BMT Aerospace, Optima dar şi Ministerul Apărării Naţionale care caută potenţiali studenţi pentru Academia Militară. La târgul de Cariere, ieşenii vor găsi joburi din toate industriile, însă cele mai multe locuri de muncă sunt pentru IT-işti specializaţi pe diverse limbaje de programare, aceştia fiind căutaţi pentru domeniul HR, Financiar, Tehnicieni de calitate, Ingineri software, Ingineri de calitate, etc., dar care să ştie şi limbi străine (franceză, spaniolă, engleză).

„Spre exemplu, compania Xerox are cinci poziţii deschise la Iaşi, pentru vorbitori de engleză, franceză şi germană. Accenture angajează IT-işti şi specialişti HR vorbitori de limba germană. Compania de IT Beespeed Timişoara Engineering Center are 20 de poziţii deschise în domeniu, iar ESET caută alţi zece IT-işti pentru a fi angajaţi la Iaşi”, a precizat Ioana Oros, PR şi managerul Târgului de Cariere.

Pasionaţii de IT vor avea o întreagă zonă dedicată lor. De asemenea, compania Bosch organizează pe 9 martie de la ora 17 workshopul „Latest Trends in Surface Mounting Technology (SMT)”, destinat celor pasionaţi de electronică. Noutatea de anul acesta este zona destinată start-up-urilor. „La evenimentele din Iaşi, Braşov, Cluj-Napoca şi Chişinău le dăm ocazia startupurilor să se înscrie şi să participe gratuit la târg. Dorim, în acest fel, să creăm o punte între startupurile din România şi peste cei 25.000 de persoane care ne vizitează evenimentele în fiecare sezon. Vom selecta un număr de 12 startupuri în acest proiect”, a mai precizat Ioana Oros. Înscrierea start-up-urilor se face direct pe site-ul evenimentului, prin completarea unui formular. Nici voluntariatul nu lipseşte de la acest eveniment, organizatorii încheind un parteneriat strategic cu Electric Castle, cel mai mare festival de muzică electronică din România. Aceştia vor recruta viitori voluntari pentru Electric Castle 2018 la evenimentul TdC din Iaşi. Târgul de Cariere este deschis vineri, 9 martie, în intervalul 10 -19 iar sâmbătă, 10 martie, în intervalul 12 – 18, intrarea fiind liberă. 

 

 

Comentarii