O femeie de culoare ocupă în premieră o poziţie cheie în poliţia New York

joi, 29 octombrie 2020, 23:23
1 MIN
 O femeie de culoare ocupă în premieră o poziţie cheie în poliţia New York

O femeie de culoare, Juanita Holmes, a fost promovată joi într-una dintre secţiile de poliţie cheie din New York, o premieră care ar trebui să contribuie la restabilirea încrederii într-o poliţie supusă presunilor din cauza criticilor de la mişcarea Black Lives Matter, potrivit AFP.

Primarul democrat din New York, Bill de Blasio, a numit-o pe Juanita Holmes şef de patrule, plasând-o la conducerea celor 77 de secţii de poliţie şi a majorităţii NYPD, prima forţă de poliţie municipală din Statele Unite cu aproape 35.000 de angajaţi.

„Este incredibil de important ca liderii poliţiei să arate ca oraşul (…), să simtă cu adevărat cartierele şi oamenii”, a spus primarul democrat. După 30 de ani de ascensiune în forţele de poliţie şi o scurtă experienţă în sectorul privat, Holmes era deja, din decembrie, responsabilă a „colaborării” cu populaţia.

Ea a recunoscut că numirea sa a venit într-un „moment tulbure” pentru poliţia din New York. NYPD a fost acuzat pentru prima dată de numeroase brutalităţi în timpul protestelor masive Black Lives Matter care au zguduit New York-ul după moartea lui George Floyd la sfârşitul lunii mai.

Un număr neobişnuit de mare de poliţişti au plecat sau vor să se retragă, un semn al moralului scăzut. Şi fostul şef de patrulare, de origine dominicană, demisionase recent, după mai puţin de un an în funcţie, după dezacorduri cu primarul, potrivit presei locale.

Citiţi materialul integral pe hotnews.ro

Comentarii