O firmă din Mânjeşti, cu un singur angajat, înfiinţată anul trecut, va realiza studiul de utilităţi pentru Spitalul Regional

marți, 12 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 O firmă din Mânjeşti, cu un singur angajat,  înfiinţată anul trecut, va realiza studiul de utilităţi pentru Spitalul Regional

O firmă nou-înfiinţată, cu un singur angajat declarat anul trecut, va întocmi unul dintre cele mai importante studii aferente Spitalului Regional de Urgenţă (SRU). Este vorba despre documentaţia privind asigurarea utilităţilor la viitoarea unitate spitalicească. „Din punctul de vedere strict al temei prezentului studiu, la momentul actual, zona este complet lipsită de utilităţi. Totodată, în perimetrul alocat nu se găseşte nicio construcţie şi nici nu există reţele de utilităţi”, se arată în caietul de sarcini care a stat la baza achiziţiei. 

SRU va fi construit pe un teren de circa 12 hectare, în zona Moara de Vânt, aflat la circa 1 km de complexul rezidenţial Roua. Achiziţia serviciilor de întocmire a studiului a fost încredinţată direct, prin intermediul platformei naţionale de achiziţii publice, către firma Design Projects Solutions SRL din Mânjeşti (Vaslui). Societatea a fost înfiinţată la finalul anului trecut, iar pentru două luni de activitate a avut venituri de peste 330.000 lei şi un profit net de aproape 80.000 lei, cu un singur angajat declarat. În prima jumătate a acestui an, societatea a încheiat mai multe contracte pentru realizarea de diverse studii, valoarea cumulată a acestora depăşind 630.000 lei.

În general, este vorba despre achiziţii directe încredinţate de primării comunale din mai multe judeţe ale ţării. Cea mai mare parte a achiziţiilor vizează servicii de proiectare pentru staţii de încărcare vehicule electrice. Firma are un singur asociat (Nelu Andrei Butnariu). La Iaşi, societatea va elabora un studiu de utilităţi pentru SRU, iar principalele componente constau în: stabilirea necesarului de utilităţi, identificarea amplasamentelor optime pentru centrele de furnizare sau distribuţie, studierea traseelor optime din punct de vedere tehnic şi financiar, propuneri cu privire la încadrarea în contextul arhitectural al zonei şi estimarea costurilor aducţiunilor de utilităţi de la punctele de alimentare.

Contractul are o valoare de 126.000 lei (fără TVA), iar documentaţiile tehnice trebuie finalizate într-un termen de 4 luni. În prezent, investiţia în SRU se află în etapa de proiectare a lucrărilor, iar licitaţia de execuţie ar putea fi lansată la începutul anului viitor, în condiţiile în care finanţarea este asigurată de Comisia Europeană şi Guvern. 

 

 

Comentarii