O mireasă a zis NU în fața ofițerului Stării Civile. Motivul care a făcut-o să îl respingă pe bărbat

miercuri, 25 august 2021, 22:10
2 MIN
 O mireasă a zis NU în fața ofițerului Stării Civile. Motivul care a făcut-o să îl respingă pe bărbat

Pe pagina de Facebook dapemare.ro a fost povestită o situație în care mireasa a spus NU celui care ar fi trebuit să îi fie soț. 'Dacă acum, în acest moment, s-a comportat în acest fel cu mine, cum va decurge viața noastra mai departe??!!' a fost întrebarea care a făcut-o să anuleze căsătoria. Toată povestea, în rândurile de mai jos:

Cetățeana…., de bunăvoie și nesilită de nimeni, îl iei în căsătorie pe cetățeanul….? NU!
…….
Am stat de vorbă, ca de la coleg la coleg, cu un ofițer de stare civilă pensionat din București cu peste 30 de ani de activitate, cu zeci de nunți în fiecare zi de oficieri. Și în glumă l-am întrebat: 
– S-a întamplat vreodată să răspundă cineva "NU!" la clasica întrebare?
– În toți anii mei de oficiere … O SINGURĂ DATĂ s-a întâmplat să se spuna Nu! și acela a fost rostit de mireasă. 
Îl întrebasem deja pe el dacă o ia în căsătorie și răspunsese DA! Apoi am întrebat-o pe ea, iar după o secundă de ezitare a răspuns: "NU!" 
Mirele făcea fețe-fețe și scrâșnea din dinți. I-am atras atenția domnișoarei asupra solemnității momentului și am rugat-o să nu ia în glumă ceremonia. Am adăugat că o voi mai întreba odată apoi voi consemna răspunsul dânsei ca fiind final. 
"Cetateana … îl iei în căsătorie pe cetățeanul…?" Tăcere apăsătoare. Apoi un răspicat: "NU!" Am consemnat atunci răspunsul și nu am încheiat căsătoria. 
Câteva zile mai târziu, domnisoara mă aștepta în fața Stării Civile, după terminarea programului de oficieri. 
"Simt că vă datorez o explicație asupra ceea ce s-a întâmplat." 
"Nu, nu este nevoie, am replicat, este decizia dumneavoastră."
"Vreau totuși să vă povestesc. Am venit în ziua cununiei civile de la programarea de la stilist, grăbită, pe tocuri cui, îmbrăcată cu rochia de nuntă, pe o căldură de vară și cu buchetul în mână. 
Pe scările primăriei m-am împiedicat. Viitorul meu soț din vârful scărilor, fără să schițeze nici un gest de ajutor, s-a răstit la mine: Te-ai împiedicat ca proasta! Hai mai repede! 
Din acel moment nu am mai putut să mă adun. Mă gândeam încontinuu: 'Dacă acum, în acest moment, s-a comportat în acest fel cu mine, cum va decurge viața noastra mai departe??!!' 
De aceea am răspuns NU!. Mi-am ascultat mintea și instinctul, mai mult decât inima. Vă rog să mă scuzați încă o dată…" Nu am mai apucat să-i spun că nu are de ce să-și ceară scuze. S-a întors cu spatele și s-a îndepărtat cu pași măsurați…

Comentarii