O organizaţie din Iaşi a depus plângere împotriva Vioricăi Dăncilă şi a Sorinei Pintea

marți, 05 noiembrie 2019, 11:41
1 MIN
 O organizaţie din Iaşi a depus plângere împotriva Vioricăi Dăncilă şi a Sorinei Pintea

Organizaţia civică RESET din Iaşi a sesizat Direcţia de Sănătate Publică Vrancea în legătură cu vizita electorală la Spitalul Judeţean Sf Pantelimon Focşani a premierului demis Viorica Dăncilă şi a ministrului demis al Sănătăţii, Sorina Pintea, ocazie cu care cele două au luat bebeluşii în braţe şi au vizitat copiii bolnavi de la secţia de Pediatrie. 

Printre altele, ONG-ul solicită efectuarea unui control din cauză că „În contextul vizitei din 3.11.2019 a premierului Viorica Dăncilă la Spitalului Judeţean Sf. Pantelimon Focşani – Secţia de neonatologie şi pediatrie, am constatat că dna ministru interimar si dna ministru a Sănătăţii, Sorina Pintea au vizitat spitalul şi secţiile de neonatologie, fără măsuri de protecţie suficiente asigurate de spital: cei doi demnitari au purtat bebeluşi pe braţe după ce au intrat în unitatea spitalicească direct din mediul extern.

Conform normelor de igienă, este interzis accesul persoanelor cu hainele de stradă în neonatologie, unde trebuie păstrată o curăţenie sporită şi trebuie respectat un anumit protocol. Halatul de unică folosinţă şi papucii de unică folosinţă nu sunt suficienţi pentru a apăra sistemul imunitar al unui bebeluş de câteva zile, imunitatea acestuia fiind diferită de cea a adulţilor şi necesitând protecţie sporită. Delegaţia a purtat doar halate, punând astfel în pericol sănătatea mamelor şi a nou-născuţilor internaţi în acel moment în cadrul instituţiei. In acest caz, pare că avizul epidemiologic nu a fost respectat, ci doar s-a urmărit obţinerea unor imagini cu impact electoral.”

Comentarii