O româncă a ajuns simbol naţional în Marea Britanie în lupta anti-Covid

marți, 07 iulie 2020, 20:00
1 MIN
 O româncă a ajuns simbol naţional în Marea Britanie în lupta anti-Covid

Claudia Anghel, de 46 de ani, a acceptat să povestească pentru G4Media.ro cum a părăsit România în 2013, după ce-a lucrat în Spitalul Municipal din Călăraşi timp de 19 ani ca moaşă. Ea spune că nu vorbea nici limba engleză fluent. Puţină franceză şi mai multă rusă, pe care a învăţat-o la şcoală. La 38 de ani şi-a luat două genţi mici în spate cu câteva haine pentru toate anotimpurile şi-a plecat în Anglia pentru a-i oferi un viitor mai bun fiului său, pe atunci adolescent.

NHS -National Health Service (Sistemul de Asistenţă medicală de stat) a ales-o ca simbol reprezentativ în an de pandemie pentru munca şi aplecarea faţă de oameni. Într-o campanie naţională care celebrează 72 de ani de la înfiinţarea NHS, imaginea româncei tronează pe clădiri monumentale, în cele mai frecventate locuri publice, pe panouri publicitare, pe autobuze, în staţii de transport public.

John Rankin, unul dintre cei mai importanţi fotografi contemporani, a trimis-o pe coperţile mai multor reviste, precum şi în zeci de publicaţii online şi print din Marea Britanie. Claudia Anghel a apărut la BBC, la alte câteva posturi naţionale şi internaţionale, devenind o imagine simbol în UK

Ea susţine că nici o autoritate publică din România nu i-a dat un singur telefon. În schimb, englezii au ridicat-o pe un soclu şi se mândresc cu ea.

Citiţi materialul integral pe G4MEDIA

 

Comentarii