O româncă, prima care primește un nou tratament anti-Covid în Marea Britanie

miercuri, 13 ianuarie 2021, 13:48
1 MIN
 O româncă, prima care primește un nou tratament anti-Covid în Marea Britanie

În Marea Britanie, a început un studiu la scară largă cu un nou tratament care va sprijini oprirea pacienților cu Covid-19 de a dezvolta boli severe. Prima pacientă care a primit tratamentul este românca Alexandra Constantin din Hull, în nord estul Angliei, transmite jurnalistul Petru Clej.

Studiul implică inhalarea unei proteine ​​numite interferon beta pe care organismul o produce atunci când contractează o infecție virală. Speranța este că va stimula sistemul imunitar, amorsând celulele să fie gata să lupte împotriva virusurilor.

Primele descoperiri au sugerat că tratamentul a redus șansele ca un pacient cu Covid-19 din spital să dezvolte boli severe – cum ar fi necesitatea ventilației mecanice – cu aproape 80%.

Tratamentul a fost dezvoltat la Spitalul Universitar din Southampton și este produs de compania de biotehnologie din Southampton Synairgen.

Alexandra Constantin, în vârstă de 34 de ani, a fost prima persoană care a primit tratamentul în cadrul acestui nou proces, după ce luni a fost internată la spital cu Covid-19. Ea are o fetiță mică acasă la care este disperată să se întoarcă.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

Comentarii