O singură ofertă pentru reabilitarea capătului liniei spre Dancu

marți, 18 ianuarie 2022, 02:50
2 MIN
 O singură ofertă pentru reabilitarea capătului liniei spre Dancu

Primăria a primit o singură ofertă la licitaţia pentru reabilitarea căii de rulare spre rond Dancu, pe tronsonul care începe de la limita administrativă a municipiului Iaşi. 

Oferta a fost depusă de către asocierea Mari Vila – Conest, care are trei subcontractanţi: Luxten Lighting Company, Aramis şi Dito Group. Contractul are o valoare estimată la 11,6 milioane lei, fără TVA.

Lucrările prevăd refacerea a 650 metri liniari de cale simplă de rulare, amenajarea a două staţii, realizarea de branşamente pentru dispeceratul de la rond Dancu şi realizarea de benzi dedicate transportului public prin introducerea de butoni stradali care asigură separarea fizică a căii de rulare a tramvaiul de traficul rutier.

Termenul de execuţie este de 6 luni, iar fondurile fiind asigurate de la bugetul local. Aceeaşi asociere de firme execută lucrările la calea de rulare Iaşi – Dancu aflată pe teritoriul municipiului Iaşi, în cadrul unui proiect distinct în cazul căruia Primăria a obţine o finanţare nerambursabilă de la Comisia Europeană.

Săptămâna trecută, municipalitatea a semnat cu constructorul Conest şi contractul pentru reabilitarea str. Aurel Vlaicu pe toată lungimea arterei de circulaţie: atât pe sectorul fără cale de rulare, cât şi pe cel pe care se află linia de tramvai. În acest caz, contractul are o valoare de aproape 10 milioane lei.

Toate lucrările din cadrul proiectelor enumerate mai sus trebuie finalizate în acest an, iar tramvaiele ar putea fi puse din nou în circulaţie pe traseul spre Dancu în a doua jumătate a acestui an. 

Comentarii