O socoteală cu ghenerali

marți, 18 decembrie 2018, 02:50
3 MIN
 O socoteală cu ghenerali

Faptul că Gabriel Oprea a reînviat UNPR şi a anunţat public zilele trecute că a redevenit preşedinte al partidului pe care el l-a fondat să ştiţi că, orice ar spune unul sau altul, e de rău augur pentru Dragnea. E clar că personagiul acesta sinistru a mirosit deja hoitul.

Dar nu despre asta voiam să vă spunem, ci o mică bârfuliţă ce circulă prin târg despre omul de aici al gheneralului Izmană, cum i se mai spune prezidentului de mai sus. Patronul şi conţilierul Mister Lache, om ce controlează o televiziune locală, cică ar ridica pretenţii la centru pe motivul ăsta, solicitând post de dipotat în cazul unei alianţe a gheneralului. Iar la negocieri zice-se că ar fi pomenit şi de faptul că l-ar putea avea printre membri chiar pe premarele Iaşului. Hopaaa: pe actualul sau pe viitorul? Hai că glumeam: poate pe fostul…

Iohannis, gazu’ metan ieşean şi educaţiunea naţiei

O poveste tare interesantă, care arată cam până unde se poate ajunge uneori din cauza hambâţurilor prea exagerate ale mai marilor zilei, povestioară ce circulă în ultima vreme pe holurile reftoratului de la fabrica de ingineri din Tudor. Cică atunci când s-a negociat participarea la deschiderea anului vniversitar cu Iohannis, acesta ar fi pus condiţia ca evenimentul să aibă loc fără participări de politicieni, decât dacă e vorba de vreun profesor ce e politician dar şi cu funcţie la vârf. Spun însă oameni din zona fabricii că, în calitatea ei de şefă a comiţiei parlamentare de Educaţiune, madama dipotat cu Camelii ar fi tras sfori şi curmeie, ba chiar ar fi avut şi o discuţiune contondentă cu reftorul în cauză, ca să participe şi ea la deschiderea cu pricina, că aşa ar da bine. Răspunsul, însă, a fost un NU şi mai hotărât, pe motiv că, deh, aşa s-a negociat cu prezidentul. Boon, în final, asta e: madama n-a mai putut participa.

Dar nu a trecut luna şi vniversitatea a avut nevoie să tragă undeva pe la un sediu de prin Săulescu o ţeavă de gaz, ce trecea ca să ajungă acolo unde era nevoie şi pe hatul curţii unei clădiri a Inşpektoratului şcolăresc, fiind astfel nevoie de o semnătură formală de acolo. Semnătură care, ştiţi voi de ce, a fost refuzată categoric la Inşpektorat. Pentru că venea de-acuma frigul şi era nevoie urgentă de gaz, reftorul de care vorbim cică n-a mai aşteptat negocieri aicea, bănuind care ar fi sursa refuzului, şi, zice-se, s-a dus derect la menistra interimară Caty să se plângă. Menistră care, cică, a cerut foaia şi a aprobat ea imediat cererea cu pricina de tras gaz pe hat, peste capul şefilor educaţiunii de la Iaşi povăţuiţi de madama cu Camelii. Morala? Păi, ştiţi voi vorba ceea: pupăza zbrrr, pe-o dugheană…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii