O transmisiune întreruptă brusc. Ce ştim despre Costel Alexe?

joi, 13 februarie 2020, 02:50
4 MIN
 O transmisiune întreruptă brusc. Ce ştim despre Costel Alexe?

Despre faptul că Alexe boicotează (cu sau fără ordin de la centru) candidatura la Primărie a lui Bodea s-a tot scris şi o să se mai scrie. La fel, despre afinititatea deviantă a liderului PNL Iaşi pentru actualul primar. S-a scris însă puţin spre deloc despre cine e Alexe şi cum de a ajuns peste noapte principalul favorit să conducă judeţul.

Şeful PNL Iaşi Costel Alexe a organizat duminică o conferinţă de presă în care a arătat, de data asta fără echivoc, că îi poartă sâmbetele colegului de la municipiu, Marius Bodea. De fapt, Alexe nu asta a urmărit. Conferinţa de presă trebuia să fie, probabil, despre cât rău a făcut PSD Iaşului, şi cât bine va face EL (nu PNL) dacă va fi ales preşedinte la CJ. A început cu un discurs sforăitor despre cum a tras PSD cortina peste Iaşi, bla, bla, nimic concret, bla, bla, ceva cu Simirad, Nichita şi Popa, bla, bla, nimic despre Chirica. Cine a ascultat vreodată un discurs politic a lui Maricel Popa, potenţialul contracandidat al lui Alexe la CJ, nu a sesizat nicio diferenţă între cei doi. Acelaşi limbaj de lemn, o înşiruire de fraze lipsite de sare şi piper, nicio idee proaspătă, peste toate senzaţia că s-a întâlnit cu jurnaliştii din obligaţie, că tot era prin târg (plm, tre’să le zic ceva şi la ăştia).

Vestea bună e că în Iaşi încă mai există ceva presă şi Alexe n-a fost lăsat să-şi termine alocuţiunea. Jurnaliştii l-au asaltat cu întrebări despre subiectul fierbinte al începutului de an: „Pe cine susţine PNL Iaşi la Primărie, Bodea sau Chirica?”. Obişnuit probabil cu presa de prin comunele în care şi-a făcut campanie în ultimul deceniu (scribi aduşi la comanda primarului), Alexe a fandat cu poveşti despre un sondaj, că o să vedem, nu s-a stabilit nimic. Din nou, niciun cuvânt critic despre Chirica, de parcă liderul PNL Iaşi şi-ar fi construit averea prin cârdăşie cu actualul primar (parcă, da?). Ziariştii din sală au insistat, Alexe a devenit vizibil iritat, a început să se răstească la unii dintre ei şi … transmisiune indisponibilă. Liberalii au întrerupt subit imaginile live de la conferinţa transmisă pe Facebook fix când şeful lor era încolţit de jurnalişti pe un subiect incomod. În mod cert, n-a fost o întâmplare sau o defecţiune tehnică. Oamenii lui Alexe au considerat că astfel îi fac un bine şefului şi, cine ştie, vor fi recompensaţi că nu l-au lăsat să se facă de râs. La fel ar fi făcut, cu zece ani în urmă, şi Alexe dacă ar fi fost pus să transmită live o conferinţă a lui Fenechiu cu o întorsătură neplăcută. De asta a ajuns azi şef în Podu Roş. S-a făcut util şefilor, şi-a sudat coloana cu plastilină, a dat ghionturi colegilor care au făcut un pas în faţă.

Despre faptul că Alexe boicotează (cu sau fără ordin de la centru) candidatura la Primărie a lui Bodea s-a tot scris şi o să se mai scrie. La fel, despre afinititatea deviantă a liderului PNL Iaşi pentru actualul primar. S-a scris însă puţin spre deloc despre cine e Alexe şi cum de a ajuns peste noapte principalul favorit să conducă judeţul. Îşi aminteşte cineva vreun proiect iniţiat de liderul PNL? Vreo investiţie în judeţ înlesnită de actualul ministru? Ştie cineva unde era Alexe în februarie 2017 când ieşenii îngheţau pe străzi? A protestat măcar în Parlament, altfel decât să fluiere la ordinul şefilor? S-a bucurat când Kovesi a fost mazilită de la DNA? Ştim însă sigur că în 2012 era încântat de viitorul USL (alinţa PNL cu PSD) şi se înţelegea de minune cu cei care „au tras cortina peste Iaşi” (Simirad, Nichita şi Popa).  

Costel Alexe poate fi un preşedinte de CJ mai bun decât Maricel Popa (nici nu e foarte greu), dar până acum nu a demonstrat nimic. Singura lui „realizare” ca lider politic e scindarea, aparent ireversibilă, a filialei din Podu Roş. Mai are la dispoziţie doar câteva luni, până la alegeri, să contrazică această imagine de politruc cu pedigree de baron, altfel cortina va rămâne trasă peste Iaşi.

Comentarii