Oficial de la Kiev, mesaj îngrijorător: Rusia se pregătește să atace Ucraina

duminică, 21 noiembrie 2021, 18:37
1 MIN
 Oficial de la Kiev, mesaj îngrijorător: Rusia se pregătește să atace Ucraina

Rusia are peste 92.000 de militari adunați în jurul granițelor Ucrainei și se pregătește pentru un atac până la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie, a declarat șeful agenției de informații pentru apărare a Ucrainei.

Un astfel de atac ar implica probabil lovituri aeriene, atacuri de artilerie și blindaje urmate de atacuri aeriene în est, atacuri amfibii în Odesa și Mariupul și o incursiune mai mică prin Belarus, învecinat, a declarat generalul de brigadă Kyrylo Budanov pentru Military Times sâmbătă dimineață, într-un interviu exclusiv.

Exercițiul militar la scară largă Zapad 21 din Rusia de la începutul acestui an a dovedit, de exemplu, că pot scădea peste 3.500 de trupe aeropurtate și de operațiuni speciale deodată, a spus el.

Atacul pe care îl pregătește Rusia, a spus Budanov, ar fi mult mai devastator decât orice s-a văzut până acum în conflictul care a început în 2014, care a dus la moartea a aproximativ 14.000 de ucraineni.

Evaluarea armatei ucrainene asupra modului în care s-ar desfășura un potențial atac al Rusiei arată că țara este înconjurată de grupuri tactice de batalion rusesc sau BTG-uri.

Aflați amănunte de pe b1tv.ro.

Comentarii