Olimpiada albă din Cupa României

joi, 01 martie 2018, 02:43
3 MIN
 Olimpiada albă din Cupa României

 

Trei partide din patru au fost amânate în sferturile de finală, singurul meci jucat oferind o surpriză imensă: calificarea echipei Gaz Metan în semifinale. Meciul  FC Hermannstadt – FCSB a fost reprogramat astăzi, de la ora 14:00

Programarea sferturilor de finală ale Cupei României în această săptămână a reprezentat un fiasco din cauza vicisitudinilor atmosferice. Din cele patru meciuri programate s-a jucat unul singur, la Mediaş, şi acela în condiţii improprii din punct de vedere al stării terenului. Partida, jucată marţi seara, s-a încheiat cu o surpriză: echipa Gaz Metan Mediaş, candidată la retrogradare (locul XIII, la finele sezonului regulat) a învins cu 1-0 pe Astra Giurgiu (locul IV). Unicul gol al meciului a fost marcat de Rondon ('27), după ce portarul Iliev a respins în faţă un şut trimis de Neagu. Goal-keeper-ul bulgar s-a revanşat în min. 81, el apărând şutul din penalty trimis de acelaşi Rondon. Lovitura de pedeapsă a fost acordată pentru un fault al lui Dandea asupra lui Creţu. Astfel, Gaz Metan Mediaş a devenit prima echipă calificată în semifinale. Cu o zi înainte, echipele din Moldova, FC Botoşani şi CSM Poli Iaşi au convenit să amâne partida programată astăzi, de la ora 21:15, întrucât prognozele meteo anunţau temperaturi foarte scăzute la Botoşani, iar ieri dimineaţă s-a decis şi amânarea jocului CSU Craiova – Dinamo, programat mâine. Singura problemă a rămas partida de la Sibiu, FC Hermannstadt – FCSB, a cărei reprogramare a fost refuzată de comisia de competiţii a FRF. Motivul invocat a fost că la Sibiu era anunţat cod portocaliu şi nu cod galben, iar organizatorii sibieni, care au vândut biletele şi au instalat o nocturnă închiriată. Cu scurt timp înainte de ora programată (18:30), la  Sibiu  a început să ningă ningă, iar terenul a îngheţat şi în mare parte s-a acoperit cu un strat subţire de zăpadă. S-au făcut eforturi timp de aproape o oră pentru degajarea terenului, până când s-a hotărât ca jocul să fie amânat pentru astăzi, la ora 14:00. În timp ce mai multe persoane încercau să degajeze terenul, jucătorii echipei Hermannstadt au ieşit de la vestiare şi au făcut în mers un tur al terenului, aplaudând publicul venit la stadion.

Situaţia, nedorită de ambele părţi, a dat apă la moară directorului  sportiv al FCSB, Mihai Stoica,  care a declarat, în stilul său caracteristic, că echipa sa este victima unei bătăi de joc: " Am ajuns bătaia de joc a unor oameni care nu au respect pentru noi şi pentru performanţele noastre", a spus Mihai Stoica. De partea cealaltă, Teodor Birţ, preşedintele clubului Hermannstadt, a declarat că se pare că FCSB nu vrea să joace şi s-a plâns că arbitrii ar fi trebuit să avertizeze gazdele în privinţa terenului cu două ore înainte de meciŞi ca tacâmul să fie complet, CSU Craiova se opune reprogramării partidei la 13 martie, preşedintele Marcel Popescu cerând printr-o scrisoare adresată FRF  disputarea jocului duminică, în condiţiile în care şi startul play-off-ului a fost amânat.

 

Comentarii