Opere ieşene: arte lirice, şmenuri poetice şi retrageri tactice

marți, 11 ianuarie 2022, 02:50
3 MIN
 Opere ieşene: arte lirice, şmenuri poetice şi retrageri tactice

Vă povesteam noi aicea săptămâna trecută, dragi iubitori ai artei lirice, că Opereta ieşeană a scos la concurs un post de şef cu spectacolele (post important, dacă nu ştiţi, căci din acesta se aranjează cam toate apele şi conturile aicea). 

Şi vă mai spuneam că, din ce se zvonea prin anumite birouri importante, cărţile erau perfect aranjate ca acel post să revină unei demoazele care a plecat recent de la milionarul imobiliar ajuns anul trecut la ţuhaus, o filosoafă cu doftorat în limbaj vestimentar zice-se, şi care tocmai era în căutare de zări mai promiţătoare.

Ei bine, după ce am scris noi toate astea la gazetă, auzim că unii s-ar fi speriat de posibile consecinţe, mai ales că-s pe interimat şi musai să meargă ca pe ace pe acolo dacă vor continuitate, şi, surpriză: au retras anunţul cu concursul, aşpteptând se pare vremuri mai bune. Vremuri care, însă, se aude că nu prea ar vrea să vie, că se tot codesc pe la Bucureşti. De ce? Iote de-aia: ca să cetiţi şi pulsuleţul următor, na!

Cine e misterioasa madamă de care se vorbeşte atâta?

Tot săptămâna trecută relatam într-un articol că la aceeaşi instituţiune de mai sus s-ar fi negociat cumva ca viitor şef, în locul actualului interimar, băiat din siajul premarelui Mihăiţă (care, aşa cum ştiţi, a cam picat între scaune în partid), să fie cineva uns de partidoi. De fapt nu om, ci mai curând oamă: adicătelea o reprezentantă a sexului moale şi frumos, zice-se.

Nu ne întrebaţi mai multe, aşa cum au făcut deja zeci de cetitori curioşi săptămâna trecută, căci atât ştim sigur, atât vă spunem, nici o centimă mai mult. Poate doar un mic indiciu, după ce am văzut că unii s-au apucat deja de scormonit în zona aia săracă a femeilor de cultură din partidoiul ieşean, şi nu prea găseau nimic palpabil: din ce şuşotesc unii mai bine informaţi, zice-se că ar fi vorba de o madamă de la Bucale pentru acest post de la Iaşi.

Deci, ne-am liniştit. Păi ce, madam Rancea, amica liberalei Turcan, nu era tot din Bucale? Asta, aşa, ca să reglăm echilibrul doctrinar…

V-aţi dus după fentă?

Că tot vom avea şef nou la futboliorii din Copou, iote că în treaba cu Kasahstanul, a doua ţară ca mărime din CSI, vedem că mulţi s-au cam dus după fentă… Unu la mână: încă nu e clar dacă acolo a fost revoluţie sau lovitură de stat, că noi înclinăm spre a doua.

Poate nu ştiţi, dar cei mai mari investitori din ţara aia sunt Chevronul american (vreo 37 mld USD) şi China (27 mld USD). Iar Rusia tocmai a trimis trupe peste investiţiile lor, şi zice-se că nu vor mai ieşi vreodată de-acolo. Vorba unui amic: ataci Ucraina cu gura şi Kazahstanul cu arma. Game over!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii