De Business

Punem punctul pe știi

Ordonanță de urgență pentru acoradare ajutoarelor de stat pentru Blue Air și TAROM

joi, 20 august 2020, 09:32
1 MIN
 Ordonanță de urgență pentru acoradare ajutoarelor de stat pentru Blue Air și TAROM

Guvernul a emis o ordonanță de Urgență pentru acordarea unor ajutoare de stat în valoarea toală de peste 600 de milioane de lei pentru TAROM și Blue Air. Companiile au suferit pierderi masive din cauza efectelor pandemiei.

Practic, prin această ordonanță de urgență, statul român garantează în proporție de 100% împrumuturile de peste 600 de milioane de lei, precum și dobânzile și comisioanele aferente împrumuturilor.

Ordonanța de urgență autorizează Ministerul Finanțelor să emită, la solicitarea celor două companii aviatice două garanții de stat, pentru contractarea de către fiecare beneficiar a câte unui împrumut, pe o perioadă de șase ani, cu titlul de împrumut de stat.

Astfel, TAROM, companie cu capital românesc de stat va primi un împrumut în limita sumei de 312.744. 200 de lei, iar Blue Air, companie cu capital privat românesc, un împrumut în limita sumei de 300. 775. 000 de lei.

Cele două ajutoare sunt menite să acopere cheltuielile de exploatare și de capital, necesare susținerii activității celor două companii, până la finalul acestui an.

b1.ro

Comentarii