Procentul de vaccinare în rândul medicilor: aproape 65 la sută

Pacienţii şi cadrele de la Spitalul de Recuperare se pot vaccina în unitate

miercuri, 26 mai 2021, 01:50
2 MIN
 Pacienţii şi cadrele de la Spitalul de Recuperare se pot vaccina în unitate

Pacienţii Spitalului Clinic de Recuperare se pot vaccina anti-COVID pe perioada internării, de săptămâna trecută, de când a început acest proces, fiind deja imunizate peste 25 de persoane. Reprezentanţii unităţii medicale spun că acest lucru este valabil atât pentru regimul de spitalizare continuă, cât şi pentru spitalizarea de zi. 

Pacientul care vine la spital pentru internare va completa un formular în care este întrebat dacă doreşte să fie vaccinat, iar dacă optează pentru imunizare, va fi consultat de medicul curant. Dacă acesta recomandă vaccinarea în urma consultului, este contactat medicul epidemiolog al spitalului, care va face o solicitare de doze la Direcţia de Sănătate Publică. Vaccinul folosit va fi Pfizer-BioNTech şi se poate imuniza inclusiv personalul din spital. „Am început de săptămâna trecută, când au fost vaccinate 20 de persoane, iar luni am avut şase.

Activitatea este coordonată de medicul epidemiolog împreună cu asistentul de igienă şi asistentul de pe secţie. Odată cu începerea vaccinării pacienţilor care sunt deja internaţi noi am făcut solicitare şi către personalul medical care a rămas nevaccinat să vină să se vaccineze, având în vedere că este posibil acest lucru”, a explicat ec. Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare. Procentul de vaccinare a personalului din spital este de aproximativ 60-65%, cel mai mare procent fiind în rândul medicilor, iar cel mai mic în rândul infirmierelor, îngrijitoarelor şi chiar în rândul asistentelor medicale.

Activitatea Spitalului de Recuperare începe treptat să revină la normalitate, zilele trecute fiind ocupate 320 de paturi din cele 530 disponibile. De asemenea, pe sectorul ATI COVID, ieri se mai afla un singur pacient, fiind disponibile aici cinci paturi pentru tratarea cazurilor grave. Paturile disponibile pentru pacienţii COVID, însă care nu prezintă forme grave, sunt libere de aproximativ două săptămâni. „Au început şi pacienţii să revină, solicită internarea, observăm că este o creştere continuă”, a completat managerul spitalului ieşean. 

Comentarii