Până la Tottenham, te papă Pap

vineri, 18 septembrie 2020, 01:43
2 MIN
 Până la Tottenham, te papă Pap

 

FC Botoşani a pierdut cu 0-1 meciul cu FK Shkëndija şi a fost eliminată din turul II preliminar al Ligii Europa

Mulţi se aşteptau, poate, la un scor fluviu în partida FC Botoşani – FK Shkëndija echipa comunităţii albaneze din localitatea nord-macedoneană Tetovo, clasată pe locul III în campionatul trecut şi neînvinsă în cel actual. Până şi antrenorul echipei, Ernest Gjoka este un albanez chiar din „patrie”. Conducătorii de la FC Botoşani, în frunte cu Valeriu Iftime, se gândeau doar cum să-i primească pe faimoşii elevi ai „specialului” Mourinho de la Tottenham şi au fost crunt dezamăgiţi că inspecţia UEFA nu a acceptat stadionul din Botoşani pentru turul III preliminar. În zilele premergătoare partidei din turul II preliminar, botoşănenii negociau cu ploieştenii pentru disputarea acestui joc pe stadionul „Ilie Oană”. Shkëndija, o bagatelă, nu conta, cum poate să conteze Alde Ibrahimi şi Alimi în faţa mult-lăudaţilor Dugandzic şi Ofosu?. Din nefericire, FC Botoşani mai înseamnă şi portarul Eduard Pap, postat aiurea la ceea ce se vroia o centrare a lui Ibrahimi, şi mingea boltită a trecut peste Edi şi s-a odihnit în poartă. Golul timpuriu şi-a pus amprenta asupra evoluţiei elevilor lui Marius Croitoru, care au dominat în permanenţă dar mingea a ocolit poarta.Eliminarea lui Alimi din min. 67 n-a contat prea mult, pentru că Shkëndija s-a baricadat în careu, încercând să apere rezultatul, iar ghinionul moldovenilor s-a numit, de fapt, portarul oaspeţilor, Zahov.

Singurul precedent prin care o echipă românească a fost eliminată de una macedoneană s-a petrecut exact acum 20 de ani, când Universitatea Craiova a fost scoasă (1-1, 0-1) de Pobeda Prilep în turul preliminar al Cupei UEFA.

FC Botoşani: Pap – Haruţ, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu – Florescu ('71 – Patache), Rodriguez, Babunski ('79 – Roman) – Askovski ('46 – Keyta), Dugandzic Ofosu.

 

Comentarii