Papa va poposi la Iaşi peste noapte. Detalii în premieră despre vizită

sâmbătă, 12 ianuarie 2019, 02:50
3 MIN
 Papa va poposi la Iaşi peste noapte. Detalii în premieră despre vizită

Toţi creştinii sunt invitaţi să îl întâmpine. Tema vizitei papei la Iaşi este „Să mergem împreună“, iar logo-ul este sfânta Fecioară Maria care îmbrăţişează mai multe persoane.

Informaţiile publicate ieri în presă au fost confirmate astăzi şi oficial de Administraţia Preziden­ţială şi, pe plan local, de Episcopia Romano-Cato­lică din Iaşi: papa Francisc va veni în capitala Moldo­vei, invitat de preşedinte şi de Biserica Catolică, şi chiar va poposi la Iaşi într-o noapte din intervalul 31 mai – 2 iunie, cât va dura „călătoria sa apostolică“. „Primind invitaţia preşedintelui României, a autorităţilor statului şi a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa papa Francisc va întreprinde o vizită apostolică în ţară noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Cu această ocazie, sanctitatea sa va vizita oraşele Bucu­reşti, Iaşi şi Blaj, şi Sanctu­arul marian de la Şumuleu Ciuc“, au precizat reprezentanţii Admi­nistraţiei Prezidenţiale.

Este a doua vizită a unui suveran pontif în România, după ce Papa Ioan Paul al II-lea a venit în 1999, tot în luna mai, dar la început, în urmă cu 20 de ani. Reprezentanţii Episcopiei din Iaşi spun că vizita va avea şi o importantă componentă ecumenică, papa urmând a se întâlni cu creştinii catolici şi oamenii care vor să-l vadă. Tema vizitezi papei la Iaşi este „Să mergem împreună“, iar logo-ul este sfânta Fecioară Maria care îmbrăţişează mai multe persoane, episcopia amintind şi că papa Ioan Paul al II-lea a numit România în 1999 – „grădina Maicii Domnului“.

„Am aflat de puţin timp că Sfântul Părinte a acceptat să ne viziteze ţara. El primeşte mereu asemenea invitaţii, să-i întâlnească pe credincioşi, să aducă mai mult curaj. Iată, de data aceasta, Sfântul Părinte a ascultat cererea noastră şi vrea să ne viziteze, să onoreze ţara noastră, să ne arate cât ne iubeşte. Sfântul Părinte va ajunge şi în oraşul nostru, Iaşi, locul în care avem sfânta noastră catedrală. El vrea să ne vadă pe toţi, să ne încurajeze, să ne salute, să se bucure cu noi, vrea să ne mângâie, să-i întărească pe cei care au probleme, suferinţe, greutăţi“, a spus Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi. Acesta a lansat o invitaţie pentru toţi credincioşii din Dieceza de Iaşi să se pregătească până la finalul lunii mai şi să iasă în număr cât mai mare în întâmpinarea papei Francisc. Vizita din România este a cincea călătorie internaţională anunţată oficial pentru 2019, papa urmând a merge în ianuarie în Panama, în februarie în Emiratele Arabe Unite, în martie în Maroc şi la începutul lui mai în Bulgaria şi Macedonia.

Comentarii