De Sănătate

Punem punctul pe știi

Paradox: frigul din ultimele zile a micşorat numărul de copii răciţi ce ajung la spital

vineri, 16 noiembrie 2018, 02:50
1 MIN
 Paradox: frigul din ultimele zile a micşorat numărul de copii răciţi ce ajung la spital

Medicii de la Spitalul de pediatrie au însă o explicaţie: temperaturile scăzute i-au ţinut pe cei mici mai mult în casă.

Deşi zilele acestea s-au înregistrat temperaturi scăzute, în Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“, numărul consultaţiilor a fost mai mic comparativ cu cel din aceeaşi perioadă a anilor anteriori. Medicii precizează că în special numărul prezentărilor din timpul nopţii a fost mai scăzut: dacă de obicei ajungeau la spital în medie 50 de copii, în ultimele gărzi au ajuns la spital doar 20 de copii.

De asemenea, într-o gardă completă de 24 de ore au ajuns în ultimele zile în medie 90 de copii, vârfurile de prezentări fiind de 150 de copii, în perioadele aglomerate ale anului. „De câteva zile, am observat că numărul consultaţiilor a mai scăzut. Noi o punem pe seama temperaturilor scăzute, care îi ţin pe cei mici mai mult în casă, departe de colectivităţi sau de spaţiile de joacă“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii. Cazurile care ajung în UPU sunt patologii de sezon, infecţii respiratorii, dureri abdominale sau stări febrile care îi pun în dificultate pe părinţi. 

 

 

Comentarii