Patriarhul Kiril, sluga KGB a lui Putin, a suspendat un preot care a îndemnat la pace în timpul slujbei

luni, 06 februarie 2023, 12:10
1 MIN
 Patriarhul Kiril, sluga KGB a lui Putin, a suspendat un preot care a îndemnat la pace în timpul slujbei

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kiril, a pedepsit un preot de la o biserică din Eparhia Moscovei pentru că a modificat un cuvânt din rugăciunea obligatorie, scrie Spot Media. 

Preotul Ioan Koval nu mai are dreptul de a ține slujba după ce a rostit cuvântul „pace” într-o rugăciune pentru victoria în război a Rusiei.

Decizia suspendării a fost luată după ce enoriașii l-au denunțat, potrivit canalului de Telegram Khrisiane Protiv Voiny! ("Creștini împotriva războiului!"). Aceștia au remarcat că preotul a înlocuit cuvântul "victorie" cu "pace" în timp ce citea "Rugăciunea pentru Sfânta Rusie", pe care Biserica Ortodoxă Rusă a distribuit-o în toate eparhiile pentru "citire obligatorie", relatează Meduza.

Kirill, care a devenit patriarhul ortodox al Rusiei, iar apoi un susţinător apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a lucrat sub numele de cod ”Mihailov” – în anii ’70 – pentru KGB, serviciul de informaţii externe al Uniunii Sovietice, în timpul Războiului Rece, dezvăluie cotidienele elveţiene Le Matin Dimanche şi Sonntagszeitung, care citează arhive declasificate, relatează AFP, preluată de News.ro.

O fişă – întocmită de către poliţia federală – ”confirmă că «monseniorul Kirill»”, cum este numit în acest document, ”face parte din KGB”, spionajul URSS.

Citiți articolul integral AICI.

Comentarii