De Business

Punem punctul pe știi

Patronate: Poliţele RCA s-ar putea scumpi de 4 ori din cauza firmelor de asigurări

luni, 07 septembrie 2020, 08:29
1 MIN
 Patronate: Poliţele RCA s-ar putea scumpi de 4 ori din cauza firmelor de asigurări

Poliţele RCA s-ar putea scumpi de 4 ori, din cauza firmelor de asigurări, nu din cauza service-urilor auto, susţine Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.).

Potrivit transportatorilor, ultimul raport oficial al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) arată că firmele de asigurări care vând RCA au achitat sub jumătate din numărul dosarelor de daună avizate, iar dauna medie achitată a fost de 4.942 lei.

„Cifrele oficiale, publicate de ASF, ne arată că dauna medie pentru daune materiale a crescut cu 1% în anul 2020. În concluzie, preţul RCA nu ar trebui să crească cu mai mult de 1-2%. Din păcate, aceiaşi asiguratori ne-au demonstrat, în perioada 2014 – 2016, că lăcomia unora nu are limite. O parte din mas-media a căzut în capcana întinsă de multinaţionalele din asigurări, astfel încât asistăm la o campanie de dezinformare, bazată pe fale news” – a declarat Vasile Ştefănescu, Preşedinte COTAR.

Potrivit acestuia, societăţile de asigurări au obţinut, prin sprijinul Comisiei Europene, modificarea legii RCA, în sensul în care preţul RCA va putea creşte după pofta firmei de asigurări, fiind eliminate orice pârghii de control pe care le avea Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) asupra preţului practicat de asiguratori – în condiţiile în care aceştia vând un produs cu caracter obligatoriu (RCA).

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

Comentarii