Pelerinajul de la București ar putea fi la fel ca acela de la Iași, doar cu localnici

vineri, 16 octombrie 2020, 12:34
1 MIN
 Pelerinajul de la București ar putea fi la fel ca acela de la Iași, doar cu localnici

Premierul Ludovic Orban a declarat ca la pelerinajul de Sfantul Dumitru, de la Bucuresti, ar putea participa doar cei care au buletin in Capitala si in Ilfov. Orban a mai adaugat ca preotii trebuie sa fie un exemplu si sa indrume credinciosii sa respecte regulile pandemiei de coronavirus.

"Vom discuta cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane, vom sustine sa participe doar locuitorii din Bucuresti. Sigur, nu se poate face o granita intre Bucuresti si Ilfov. Dar nu vom permite pelerinaje din alta parte", a declarat Ludovic Orban.

Primul ministru a adaugat ca preotii si pastorii trebuie sa fie un exemplu si sa indemne credinciosii la un comportament corect.

"Preotii, pastorii, trebuie sa fie un exemplu si ii felicit pe mitropolit si preotii care au indemnat oamenii la un comportament corect, la Iasi. Oamenii tin cont in mare masura de ce spun preotul, pastorul si e foarte important ca preotii sa dea sfaturi bine intentionate oamenilor pentru ca sunt unii care bagatelizeaza acest virus. La nivel mondial au murit peste un milion de oameni. Aceste atitudini ale liderilor de opunie, ganditi-va ca au fost lideri politici, cum sunt cei de la PSD, care spuneau ca nu voteaza starea de alerta. Cred ca e nevoie de fiecare lider, indiferent ca e un lider economic, am vazut exemple in companii unde activitatea este organizata exemplar, sa dea exemple pozitive", a mai declarat Orban.

Aflati amanunte de pe ziare.com.

Comentarii