Penticostal Naţional League revine pe scenă. Cum stă poziţionat Iaşul în decor?

joi, 17 decembrie 2020, 02:50
3 MIN
 Penticostal Naţional League revine pe scenă. Cum stă poziţionat Iaşul în decor?

Ce vă spuneam noi zilele trecute, stimaţi telespectatori, că va veni cât de curând ofensiva Penticostal National League, cum i se mai spune pe la colţurile politichiei româneşti partidului cu aceleaşi iniţiale pe care îl creşte de vreo doi-trei ani prezidentul reformat? 

Ei bine, iată, nu mai mult de ieri noapte, dacă nu aţi aflat deja, confruntarea la vârful libelilor pentru a desemna un nou premier s-a dus taman între aripa ardelenilor protestanţi, trup şi suflet alături de prezidentul Iohannis, aripă ce îl susţine în continuare pe cel desemnat de Iohannis, Florin Cîţu, şi care îi are ca reprezentanţi de vârf pe bistriţeanul Robert Ionatan Sighiartău, pe clujeanul Rareş Bogdan şi pe sibianca Raluca Turcan.

De cealaltă parte cică Orban pare a rămâne cât mai singur în forurile restrânse de partid, iar cererea lui de a fi tot el desemnat ca premier, pentru deblocarea negocierilor cu USR şi UDMR, pare a avea tot mai puţini susţinători.

Repetăm: asta în forurile restrânse, căci în alea mai largi s-ar putea ca lucrurile să stea taman invers. dar asta rămâne de văzut. dar, de ce am adus iar vorba despre acest tot mai vizibil Penticostal National League? Pentru că, aşa cum vedeţi, Iaşul pare tot mai exclus din zona de decizie a noii puteri. Lucru care, suntem au ba votanţi liberali, userişti sau pesedişti, iată că acuma ne priveşte pe toţi. Din câte ştim, totuşi, Alexe nu e într-o tabăra sau alta în mod tranşant. Mihăiţă, însă, clar nu va avea de ales decât în tabăra ortodocşilor. Să vedem dacă a ălora aurii au ba: mai aşteptăm un an…

Se aude zăngănit de arme la partidoiul ieşean. Cine sunt combatanţii şi ce vor ei?

Gata, stimaţi telespectatori, alegerile au trecut, oamenii care au driblat bine s-au văzut cu dipotăţia sau senatoreala în căruţă, de-acuma la treabă, ar zice unii. Noi, oameni cu memoria foarte vigilentă în campanie, am zis că mai întâi musai să vă amintim câte ceva din contextul de la alcătuirea listelor. Nu de alta, dar e bine de ştiut, ca să avem idee încontro să ne uităm acuma, să nu ne fure peisajul sau alte fumigene aruncate în lateral.

De-un par egzamplu, vă mai amintiţi de arbitrajul lui Ciolacu, secondat de Dâncu şi Stănescu, pentru listele de candidaturi la parlament de la partidoiul de Iaşi dinaintea campaniei? Ei bine, atunci ar trebui să vă amintiţi şi ce s-a negociat sau s-a pus pe masă pentru a bate palma, ca să rămână aşa cum s-a stabilit. Adicătelea, era vorba despre faptul că neaMăricel s-a angajat că, da, va fi pus în capul listei de la Senat, dar imediat după alegeri va trebui să se discute despre predarea filialei. Asta, din ce ştim, nu s-a mai discutat. Dar, din ce auzim dinspre partidoi, se dezbate intens în forurile oculte.

Mai ales că, din câte am auzit, nea Măricel nu prea mai are de gând, şI pe bună dreptate zic analiştii, săonoreze ce s-a discutat atunci doar din gură, nu şi scris, căci, deh, contextul este acuma altul. Vorba aia: verba volant, scripta manent. Trageţi aşadar aproape berea şi seminţele, că sezonul va începe în forţă cică imediat după Sărbători! Vă spunem cât de curând dacă va rula au ba şi pe Netflix.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii