Comunicat de presă

Pinocchio de Bahlui. Liberalul Costel Alexe, șeful Consiliului Județean Iași, a prezentat un bilanț plin de minciuni! (P)

miercuri, 26 octombrie 2022, 08:46
3 MIN
 Pinocchio de Bahlui. Liberalul Costel Alexe, șeful Consiliului Județean Iași, a prezentat un bilanț plin de minciuni! (P)

Zilele trecute, penalul și penibilul Costel Alexe, încă președinte al Consiliului Județean Iași, și-a prezentat raportul de activitate pe doi ani de mandat. O expunere fastuoasă, la Palatul Culturii, a celui mai mincinos pomelnic pe care l-am auzit vreodată.

„Arogant și șmecher, Alexe a înșiruit minciunile ca mărgelele pe ață, într-o adevărată beție de cuvinte.

Am împărțit așa-zisele realizări ale lui Costel Alexe în trei categorii importante:

  1. Proiecte smântânite
  2. Minciuni sfruntate
  3. Știri false, emise și uitate

Proiectele smântânite sunt acelea pe care Costel Alexe și clica sa de fripturiști din PNL le-au preluat de la fosta administrație PSD a Consiliului Județean.

Că le-au continuat este bine, dar că și le arogă în integralitate e penibil:

  • Axele rutiere Iași – Suceava și Iași – Botoșani au fost realizate de echipa PSD. Scrierea proiectelor, depunerea dosarelor, obținerea finanțărilor UE, demararea lucrărilor, toate sunt rezultatul muncii specialiștilor din Consiliul Județean și a fostei conduceri exercitată de PSD. Alexe le-a preluat, iar pe unele le-a făcut praf. Lucrări de proastă calitate, o parte ieșite din termenul de execuție;
  • Reabilitarea cu fonduri UE nerambursabile a Spitalului de Copii „Sf. Maria” și extinderea Unității de Primire Urgențe de la același spital sunt tot investițiile echipei PSD. Alexe are singurul merit că nu le-a stricat;
  • Operațiunile de refacere a monumentelor istorice: Casa Muzeelor, Casa Pogor, Casa Gane, bojdeuca lui Creangă au fost demarate tot în timpul administrației PSD. Alexe doar a tăiat panglica la două dintre ele. Inaugurarea celorlalte poate nu-l mai prinde în funcție;
  • Sistemul de management integrat al deșeurilor – 0% implicarea lui Alexe;

Dar Costel Alexe nu doar smântânește proiectele echipei PSD care a condus Consiliul Județean mandatul trecut. Nu. Alexe e mai perfid de-atât, acționează ca un parazit și pentru propriii colegi.

Două exemple elocvente:

  • La Aeroport, Costel Alexe se laudă cu investiția, abia începută, în construirea unui nou terminal de pasageri. Dar el personal n-are absolut nicio contribuție. Tehnocrații de la Aeroport care au făcut dosarul și au primit finanțarea europeană trebuie felicitați. Consiliul Județean este doar autoritatea tutelară. Este ca și cum un tată al cărui fiu a intrat la facultate ar susține că el a dat admiterea și el a promovat examenul și nu copilul său;
  • La ApaVital e și mai gogonată minciuna lui Alexe. Investițiile de peste jumătate de miliard de euro în sistemul de apă-canal sunt apanajul conducerii acelui operator. Vorba aceea, Alexe nu știe nici măcar să schimbe un obertain la bateria de la chiuvetă, de unde atâta viziune strategică?

În al treilea rând, sunt proiectele pe care Alexe le-a anunțat și-apoi le-a abandonat:

  • nicio școală sătească cu grupurile sanitare în fundul curții â minciună;
  • șosea de centură pentru Podu Iloaiei este minciună;
  • tren metropolitan este minciună;
  • șosea de centură pentru Iași este minciună;
  • lărgirea traseului Lunca Cetățuii – Tehnopolis este minciună;
  • reabilitarea Filarmonicii este minciună.

Acesta este adevăratul bilanț al lui Costel Alexe, la doi ani de mandat, și nu plăsmuirea pusă în scenă acum câteva zile. Alexe e un mincinos notoriu și un penal care nu mai are ce căuta în funcții publice!” a declarat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

Comentarii