Plan: accesul în autobuz la Iași, doar în limita numărului de locuri pe scaune

sâmbătă, 14 martie 2020, 02:55
2 MIN
 Plan: accesul în autobuz la Iași, doar în limita numărului de locuri pe scaune

Pentru evitarea aglomeraţiei, CTP menţine la stradă efectivul de mijloace de transport din perioadele de vârf. Viceprimarul Radu Botez avertizează însă că acest serviciu public ar putea fi sistat dacă numărul cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 va creşte peste măsură.

Printre ultimele măsuri discutate la Primăria Iaşi pentru limitarea răspândirii noului virus au fost cele care vizează evitarea aglomeraţiilor de oameni. Împreună cu Direcţia de Sănătate Publică, urmează să fie stabilit numărul de persoane care se pot afla simultan într-un magazin mare, în funcţie de suprafaţa spaţiului comercial respectiv. La fel, accesul într-un mijloc de transport în comun ar trebui să fie permis în limita numărului de locuri pe scaune, a precizat viceprimarul Radu Botez într-o conferinţă de presă. „Dacă se va trece de o sută de cazuri la nivelul ţării, probabil vom lua şi noi măsura întreruperii transportului public“, a anticipat el.

Vineri, a fost depăşit pragul de 80 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, dintre care 6 au trecut la însănătoşiri.

La ultima reuniune a Consiliului Local pentru Situaţii de Urgenţă a fost propusă şi o suspendare temporară a gratuităţilor, fără a fi însă adoptată.

De asemenea, s-a discutat şi despre interzicerea accesului copiilor în mall-uri, dar, la fel, fără să se concretizeze într-o decizie. La nivel naţional, mai multe complexuri comerciale şi-au scurtat drastic programul.

Directorul Companiei de Transport Public ne-a declarat că, în urma discuţiilor purtate la Primărie, a rămas neschimbat numărul autobuzelor şi tramvaielor de pe trasee ca în condiţii normale. „Monitorizăm de două zile toate mijloacele de transport şi, în cele mai aglomerate, circa zece persoane călătoreau în picioare“, ne-a declarat Cristian Stoica.

El menţionat că acest efort are un preţ, dar că, în aceste zile cu vacanţă forţată şi activităţi restrânse, CTP va funcţiona ca în perioada de vârf.

Comentarii