Planuri de salvare politică, în caz de rocadă liberală la primărie: Mihăiţă contra Mihăiţă

joi, 24 februarie 2022, 02:50
2 MIN
 Planuri de salvare politică, în caz de rocadă liberală la primărie: Mihăiţă contra Mihăiţă

Prin anumite berouri mai călduroase ale palatului cel roznovan se şuşoteşte că Mihăiţă şi puţinii apropiaţi fideli rămaşi în preajmă tot cos şi descos în ultima vreme tot felul de planuri de salvare politică pentru anul electoral 2024. 

Asta, fireşte, am completa noi, în varianta în care subiectul acestui roman siropos, adicătelea Mihăiţă, va mai prinde în libertate acel moment. Cum vă spuneam şi zilele trecute, în zona liberală de la Bucureşti există dorinţa ca partidul să se debaraseze de serviciile lui Mihăiţă, adus în partid cu ok de la ex-liderul Orban. Ba chiar, din ce am auzit şuşotindu-se, cică ar putea fi pregătit pentru viitoare candidatură tot un Mihăiţă, tot ieşean, dar fost premier, stiţi voi povestea.

În fine, să revenim la Mihăiţă al nostru: una din variantele teoretice ar fi fost o reapropiere de Simion, pe care edilul l-a susţinut la europarlamentare în 2019. Numai că varianta ar fi una cam compromiţătoare şi greu plauzibilă că poate aduce victorie într-un oraş ca Iaşul, pentru orice candidat, nu neapărrat Mihăiţă. În aceste condiţii, şi odată cu noua relansare a PMP, cică Mihăiţă ar fi strâns rândurile aproape de Movilă, devenit preşedinte executiv al partidului odată cu revenirea lui Tomac, omul marinerului, la butoane. Tomac care, zice-se, a fost pus şef de sforarii marinerului pentru că fostul, Cristian Diaconescu, voia să vândă partidul la liberali pentru un post de menistru. Scum, dom’le, scump: dincolo era mai ieftin…

Bogdan vodă, la descălecatul pesediştilor

Şi, în context, dacă tot veni vorba de pregătiri pentru alegerile locale din 2024 de la Iaşi, haideţi să aruncăm o privire, mai pe deasupra deocamdată, şi peste ceea ce se întâmplă în direcţiunea asta la celelalte tabere politice locale: PSD şi USR. Prima constatare este că nea Măricel pare sa fi gandit in felul urmator: sa-l prinda campania din 2024 cu doi Bogdani: unul pentru pentru premărie (se vorbeşte de secretarul de stat Bogdănel), şi pentru Cejău (se vorbeşte de prifect, pe nume tot Bogdănel).

Dacă e să ne uităm însă la userişti, aicea pare cam jale, niciun personagiu nu se antrenează, toţi stau la scrolat pe mobil, iar cel care le-a încercat pe ambele, fără succes, cică e sabotat intens din interior să o lase mai moale, că va veni el vreun Făt Frumos din lacrimi ca să salveze şandramaua. În rest, cum spuneam: ura şi la gară!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii