PNL a câştigat două primării la diferenţă de un singur vot

marți, 29 septembrie 2020, 07:45
1 MIN
 PNL a câştigat două primării la diferenţă de un singur vot

Partidul Naţional Liberal a câştigat alegerile pentru primar din două comune (Sibiu şi Vrancea) la o diferenţă de un singur vot, opţiunile electorale fiind numărate de mai multe ori pentru a se confirma că nu există nicio greşeală.

Una dintre localităţile în care s-a întâmplat acest lucru este Cârţa, potrivit Ora de Sibiu. Lupta dintre Cristian Magheru (PSD) şi Daniel Cânduleţiu (PNL) s-a tranţat, la limită, în favoarea celui din urmă, voturile fiind numărate de şase ori. Liberalii au câştigat 43 de primării în judeţul Sibiu. De asemenea, primăria comunei Moviliţa din Vrancea a fost câştigată de liberali la un singur vot diferenţă, potrivit rezultatelor provizorii.

Astfel, primarul în funcţie, Corneliu Cristian, candidat din partea PNL Vrancea, şi-a adjudecat un nou mandat cu 480 de voturi, în timp ce contracandidatul său, independentul Costel Seciu, a reuşit să strângă 479 de voturi din cele 1.346 de voturi valabil exprimate.

Liberalul Corneliu Cristian este primar al comunei Moviliţa din anul 2004, în timp ce contracandidatul său, care a candidat ca independent, este secretarul comunei. La Moviliţa, o comună cu 3.130 de alegători cu drept de vot, s-au prezentat la urne 1.438 de votanţi, înregistrându-se o prezenţă de 45,94 %.

 

Comentarii