Poli a ajuns sub lupa FIFA

vineri, 30 noiembrie 2018, 02:43
2 MIN
 Poli a ajuns sub lupa FIFA

Totul pleacă de la contractul semnat anul trecut de preşedintele Adrian Ambrosie cu o societate basarabeană în privinţa transferului lui Qaka

Sub titlul “Poli Iaşi a încălcat regulamentul FIFA”, Gazeta Sporturilor a publicat contractul dintre Politehnica Iaşi şi firma Prosport Invest SRL Chişinău legat de Kamer Qaka. “Ziarul de Iaşi” a scris în repetate rânduri despre acest acord. Conform înţelegerii, basarabenii aveau dreptul să fie remuneraţi cu “25 la sută din suma rezultată în urma scăderii cheltuielilor din indemnizaţia de transfer netă încasată de club a tuturor cheltuielilor făcute de club cu Qaka”. Conform GSP, paragraful este o încălcare a articolului 18 din Regulamentul FIFA privind Statutul şi Transferul Jucătorilor. Regula, numită Third Party Ownership (TPO), sau deţinerea drepturilor de către o altă parte, prevede: “Niciun club sau jucător nu are dreptul de a încheia un acord cu o terţă parte, prin care aceasta din urmă să fie îndreptăţită să beneficieze, în totalitate sau în parte, de compensaţii care urmează să fie plătite în cazul unui viitor transfer al jucătorului de la un club la altul sau să deţină drepturi cu privire la un viitor transfer sau o viitoare sumă de transfer”. Ziarul susţine că pentru astfel de abateri, FIFA a dictat în acest an sancţiuni în valoare de aproape 500 000 de euro.

Poli l-a vândut în vară pe Qaka la FCSB şi a încasat 375 000 de euro, o parte din bani fiind plătiţi apoi basarabenilor.

Preşedintele executiv al Politehnicii, Adrian Ambrosie, care a semnat actul cu probleme, a afirmat că mai e o anexă a contractului, care evita problemele clubului.  Tibor Selymes a negat însă informaţia: “O nouă minciună a domnului Ambrosie. Din câte ştiu, nu există nicio anexă la acel contract despre care, în trecut, a spus că nici nu există. Nu e nicio surpriză, domnul Ambrosie minte des. Avem informaţii că FIFA ar putea să facă un control la club ca urmare a contractului semnat de dumnealui. Avea dreptate Prunea când a spus că domnul Ambrosie nu ştie să conducă nicio căruţă, darămite un club! Cred că înţeleptul care a spus că «butoaiele goale hodorogesc», pe care domnul Ambrosie l-a citat la adresa mea, a rostit vorbele acelea după ce l-a cunoscut pe cel care a ajuns întâmplător într-un fotoliu de preşedinte al unui club de marcă al României, pe care au stat oameni mari în trecut”.

Recent, Selymes a lăsat de înţeles că Sabo a rezolvat un caz delicat, care putea să aducă penalizări clubului

Comentarii