Poliţia Animalelor Iaşi a aplicat primele amenzi. Un ieșean nu-și îngrijea cum trebuie 12 căței

joi, 29 iulie 2021, 01:56
1 MIN
 Poliţia Animalelor Iaşi a aplicat primele amenzi. Un ieșean nu-și îngrijea cum trebuie 12 căței

Primele pedepse aplicate de Poliţia Animalelor pe raza judeţului Iaşi. Agenţii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Iaşi, o structură nou înfiinţată în cadrul IPJ Iaşi, au aplicat primele sancţiuni contravenţionale în cadrul unor acţiuni specifice desfăşurate în cursul zilei de marţi. La acţiunea organizată au luat parte şi poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Leţcani şi Secţiei 1 Poliţie Rurală Iaşi

A fost organizată o acţiune de verificare a modului de respectare a măsurilor prevăzute în materie de protecţie a animalelor şi a obligaţiilor legale care le revin deţinătorilor de animale. Astfel, un deţinător a 12 exemplare din specia canină a fost sancţionat contravenţional pentru că nu a asigurat acestora adăpost corespunzător şi asistenţă medicală corespunzătoare, nu s-a preocupat de sterilizarea animalelor şi nu a procedat la microciparea şi înregistrarea exemplarelor canine adulte.

În aceeaşi zi, un alt deţinător a nouă exemplare din specia canină a fost sancţionat contravenţional deoarece nu a asigurat adăpost corespunzător şi asistenţă medicală corespunzătoare, nu s-a preocupat de sterilizarea animalelor şi nu a procedat la microciparea şi înregistrarea exemplarelor canine adulte. 

Comentarii